01:47
26-10-2017

Ongewenste bijvulrit binnenkort verleden tijd

Bij een professioneel c.v.-installateur draait het om twee zaken: tevreden klanten en een efficiënte bedrijfsvoering. Hoe meer klanten hij warmte en comfort kunt bieden, hoe beter. Maar uiteraard wel op een voor hem zo’n economisch interessante wijze.

Flamco brengt daarom een slimme sensor met mobiele app op de markt, die c.v.-installateurs een aanzienlijke efficiëntiewinst oplevert. Het apparaat geeft aan wanneer een c.v.-installatie moet worden bijgevuld of onderhoud nodig heeft. Zo kan hij op tijd bijvullen en een expansievat preventief en dus tijdig vervangen. Voor gebruikers betekent dat meer comfort, ze hoeven niet bang te zijn voor storingen. Voor de installateur betekent het meer tevreden klanten en een beheersbare planning met minder monteurs op de weg.

Digitaal logbestand
Het apparaat heeft de naam Flexcon PA meegekregen, naar de Flexcon-expansievaten die Flamco sinds jaar en dag verkoopt. Installateurs kunnen het apparaat via een app op een smartphone of tablet uitlezen, middels een digitaal logbestand. Zowel gebruikers als installateurs kunnen de app downloaden en onderling de logbestanden met elkaar delen. Het menu voor de installateur beschikt over meer detailinformatie, zodat die precies kan zien hoe het met de installatie is gesteld. Bij de installatie stelt de installateur de Flexcon PA in,
zodat de optimale installatiedruk bekend is. Als er iets met de installatiedruk niet in orde is, geeft de Flexcon PA een melding.

Voordeel voor klant en installateur
Twee op drie ongeplande servicebezoeken van een installateur hebben te maken met het verlies van druk in de installatie. Soms schieten installateurs er financieel bij in wanneer de ongeplande bijvulrit binnen de voorwaarden van het onderhoudscontract valt.

Door het gebruik van de Flexcon PA hoeven installateurs niet meer ongepland op te dagen om c.v.-installaties bij te vullen. Problemen worden eerder gedetecteerd en voorspeld waardoor hij ze tijdens het reguliere onderhoudsbezoek preventief op kan lossen. Dat is voordelig voor zowel installateur als klant.

Van handmatig tot AutoFill
De Flexcon PA kan op drie manieren worden toegepast:
• Op de meest eenvoudige manier (Flexcon PA met app) vult de klant de installatie zelf bij met hulp van de Flexcon PA. Hij moet daarvoor zelf een slang aansluiten.
• Bij de tweede variant zijn waterslang, kogelkraan en terugstroombeveiliging al aangesloten op het drinkwaternet. Hier hoeft de klant alleen maar de kogelkraan open te zetten na activatie van de Flexcon PA met één druk op de knop.
• Bij de meest uitgebreide variant gebeurt bijvullen geheel automatisch (Flexcon AutoFill met app). De AutoFill versie kan naast volledig automatisch bijvullen, ook een mogelijk lek in de installatie detecteren. Hiervan wordt melding gemaakt waardoor de bijvulling automatisch stopt.

De voordelen van de Flexcon PA
• Optimaal comfort voor de klant.
• Directe rapportage van het drukbehoud.
• Signalering preventief onderhoud expansievat.
• Meer efficiency.
• Meer tijd voor nieuwe klanten.

Met de Flexcon PA kunt u uw klanten op afstand helpen, zonder dat u direct langs hoeft te gaan om alleen bij te vullen. De ideale oplossing.


Door het gebruik van de Flexcon PA hoeven installateurs niet meer ongepland op te dagen om c.v.-installaties bij te vullen.

Tekst en beeld: Flamco
Uitgelichte foto boven: F
lamco brengt een slimme sensor met mobiele app op de markt, die c.v.-installateurs een aanzienlijke efficiëntiewinst oplevert.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

Elektrische verwarmingstoestellenHenco Industries