NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Op maat gemaakte ventilatiebakken voor Oostendse eyecatcher
De Ensor Towers liggen in een nieuwe stadswijk in de historische haven van Oostende: Oosteroever.

Op maat gemaakte ventilatiebakken voor Oostendse eyecatcher

Aan de skyline van Oostende verrijzen 2 nieuwe landmarks: de Ensor Towers. De woontorens kijken uit over de zee, de jachthaven en het nieuwe Ensorpark. Het bedrijf dat het project ontwikkelt en bouwt is Versluys Groep. SPIE Belgium installeert er de ventilatietechnieken. Deschacht produceerde voor hen een op maat gemaakte bak in polypropeen (PP) voor de aanzuiging van verse lucht via een ondergrondse kanalisatie.

Nicky Swaels, projectmanager BTECS voor SPIE Belgium: “De aanzuiging van verse lucht en afvoer van vervuilde lucht gebeurt niet in de Ensor Tower zelf, maar wat verder van de woontoren. De  kanalisatie verloopt grotendeels onder de grond. Zo is de geluidslast minimaal voor de bewoners. De op maat gemaakte bak is aangesloten op de verluchtingsgroep in het gebouw, en voert de verse lucht aan.” 

“Een andere unit zorgt voor de afvoer van de vervuilde binnenlucht. Om die units te beschermen, hadden we grote waterdichte en weerbestendige bakken nodig. Omdat die niet kant-en-klaar te vinden zijn, klopte ik aan bij Deschacht. Ze hebben eigen ateliers en zijn al jaren gespecialiseerd in kunststof materialen.”

In de ateliers van Deschacht werden voor SPIE 2 grote prefabconstructies in polypropeen geproduceerd, waterdicht aaneengelast, met dubbelwandige PP-Ribwallbuizen met een diameter van 500 en 1000 mm.

Waterdichte bak in PP

In de ateliers van Deschacht werden voor SPIE 2 grote prefabconstructies in polypropeen geproduceerd, waterdicht aaneengelast, met dubbelwandige PP-Ribwallbuizen met een diameter van 500 en 1000 mm. Bovenop de bak ligt een verluchtingsrooster. Nicky Swaels: “De installatie is goed verlopen. Het is een stevige constructie, gemaakt om lang mee te gaan. Versluys Groep is nu bezig met de bouw van de tweede toren. Voor die toren voorzien we opnieuw 2 waterdichte bakken voor de ventilatie-units.”

Prestigieuze nieuwe wijk aan de kust

De Ensor Towers liggen in een nieuwe stadswijk in de historische haven van Oostende: Oosteroever. De wijk is de nieuwe place to be voor wie luxueus wil wonen vlak bij het centrum en met een adembenemend vergezicht over de zee en de kust. Oosteroever heeft al heel wat boetieks en restaurants, en krijgt er op termijn een eigen jachthaven en park bij. Groep Versluys werkt al sinds 2014 aan de ontwikkeling van het nieuwe prestigieuze stukje stad. Ook het exclusieve De Blanke Top in Cadzand-Bad, One Carlton in Knokke Zoute en hotel met residentie Europa in Bredene zijn van hun hand.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details