NLFR

Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

Opleiding met impact – GROHE breidt haar GIVE programma voor jonge studenten uit en opent haar nieuwste opleidingsfaciliteit in Accra, Ghana

Hoe kunnen we het wereldwijde tekort aan geschoolde installateurs in de sanitairbranche tegengaan en tegelijkertijd iets terugdoen voor de maatschappij en jonge mensen de kans geven om voor zichzelf een welvarende toekomst te creëren? Dit is een vraag die GROHE, toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, zichzelf stelde. Het ontwikkelde een manier om dit probleem aan te pakken: het “GROHE Installer Vocational Training and Education” (GIVE) programma.

Opleiden voor een betere toekomst

Om de opleidingsfaciliteiten te helpen verbeteren, zette GROHE een volledig functionerende opleidingsomgeving op waar studenten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het merk. GIVE ondersteunt scholen bij het creëren van een uniforme aanpak met moderne apparatuur, trainingsmateriaal en een schriftelijk examen dat nieuwe industrienormen stelt. Zelfs nadat studenten hun GROHE-training hebben afgerond, krijgen ze hulp – met stageplaatsen of zelfs een werkervaringsprogramma bij een van GROHE’s partners uit de industrie.

In de afgelopen maanden heeft GROHE twaalf nieuwe opleidingsfaciliteiten kunnen openen waar haar internationaal geaccrediteerde GIVE Programma wordt aangeboden aan aspirant-loodgieters.

Een bijzonder succes in dit opzicht is de opening van de eerste GIVE Programmaschool in Noordwest-Afrika, in de Ghanese hoofdstad Accra, die plaatsvond op 11 november 2021. Hier zijn onlangs meer dan 75 studenten aan hun opleiding begonnen, ondersteund door vijf docenten die hen door het lesprogramma zullen loodsen, waardoor ze een gemakkelijkere start kunnen maken naar een meer welvarend leven. 

Extra GIVE-trainingscentra in West-Afrika worden momenteel gepland in Nigeria, Kameroen, Benin, Togo en Ivoorkust.
 

Jonge professionals de beste start van hun carrière bieden

In totaal ondersteunt het merk al 40 loodgietersscholen in de EMENA-regio met het GIVE-programma. Hiermee stelt GIVE de opleidingsinstituten in staat een uniform concept te bieden met moderne apparatuur en trainingsmateriaal, en biedt het de cursisten de kans een erkend internationaal certificaat te ontvangen.

Om een state-of-the-art opleiding te garanderen, heeft GROHE een volledig functionele trainingsomgeving ontwikkeld waar cursisten kunnen profiteren van de uitgebreide expertise van het wereldmerk.

“In onze partnerinstituten zorgen we voor een volledig functionerend trainingsrek met een breed gamma aan onze GROHE-producten, waar de cursisten hun installatievaardigheden kunnen testen en verbeteren in een leeromgeving die speciaal voor hen is ontworpen”, zegt Christopher Penney, Leader GIVE Program LIXIL EMENA.

“We zijn momenteel ook alle trainingstools aan het upgraden met een tablet en een tv-scherm, zodat we live kunnen streamen vanuit onze GIVE-videostudio in een van onze Duitse trainingscentra in Lahr. Daarnaast zijn we van plan een speciaal ontworpen trainingstruck in te zetten die is uitgerust met dezelfde trainingsapparatuur als onze partnerscholen. Hierdoor kunnen we nog meer scholen over de hele wereld aantrekken,” aldus Timo Kurz, Leader GIVE Program & WorldSkills LIXIL EMENA.

Bedrijven en klanten over de hele wereld kunnen vertrouwen op de praktische expertise van de opgeleide studenten en hen gemakkelijk integreren in hun activiteiten. Dit is vooral waardevol in tijden waarin geschoolde arbeidskrachten moeilijk te vinden zijn.  

Gebundelde krachten met SOS Kinderdorpen Internationaal: sterke partners voor echte impact

GROHE zet zich al enkele jaren in om jonge mensen uit ontwikkelingslanden te ondersteunen en werkt samen met sterke partners zoals de Duitse niet-gouvernementele organisatie Don Bosco Mondo, door onderwijskansen en carrièreperspectieven te bieden. Geïnspireerd door het succes tot nu toe, werkt GROHE momenteel aan een samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal. De eerste school van dit project zal er komen in Benin, Noordwest-Afrika. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details