Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Oplossingen voor een optimale werking en levensduur van het warmtepompsysteem

EMST20210520-321

27 juni 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bij de overstap van een CV-ketel naar een warmtepomp is het van belang om de gehele installatie onder de loep te nemen. Alleen zo biedt je de warmtepompinstallatie een langere levensduur en goede bescherming.

De thema’s vorstbeveiliging en expansievatconsoles zijn al geweest, deze keer spreken we over het belang van lucht- en vuilafscheiding.

ELIMINEER LUCHT EN VUIL UIT JE INSTALLATIE

Lucht en vuil veroorzaken, zoals gekend, veel problemen in installaties. Met name in warmtepompsystemen kan dit uiterst destructief zijn.

Door het plaatsen van een lucht- en vuilafscheider, los of in een gecombineerd toestel, voorkom je slijtage en optimaliseer je de werking en het rendement van je installatie.

WERKING

De vuilafscheider verwijdert onzuiverheden, voornamelijk zandkorrels en slib, die in de gesloten kringen van installaties circuleren en verzamelt deze in een ruime kamer. De magneetring vangt alle magnetiet op. Hierna verlaat al het vuil de afscheider via de spuikraan aan de onderzijde.

De luchtafscheider wordt toegepast om op continue wijze lucht uit de hydraulische circuits van verwarming- en koelinstallaties af te voeren. De microbellen worden verzameld en stijgen op, waarna ze via de ontluchter het toestel verlaten.

ENERGIEBESPARING

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details