Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Oplossingsgerichte partner voor HVAC en sanitair

House-with-Microflex-HP
Microflex HP bevat twee extra wachtleidingen voor stroomtoevoer en/of regeling van een monoblock warmtepomp.

Tekst | Watts

Beeld | Watts

4 oktober 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Water vlot en veilig van de warmtebron naar het afgiftesysteem leiden, het klinkt soms evidenter dan het is. Watts heeft alles in het assortiment om dit veilig te laten verlopen. De wereld verandert en dat heeft ook een impact op de vragen uit de sanitaire en HVAC-markt. Hoe Watts daar pasklare antwoorden op biedt, toont de fabrikant graag tijdens Install Day 2022.

Als Amerikaans beursgenoteerd bedrijf met zijn wortels bijna anderhalve eeuw terug, staat Watts gekend voor zijn innovatieve karakter. Door zelf in te staan voor de productie kan Watts steeds kort op de bal spelen. “Dankzij heel wat HVAC-gerelateerde acquisities in het verleden heeft Watts vandaag een bijzonder breed assortiment”, zegt marketingmanager Tom Sissau. “Na overnames bleven de productiesites hun eigen specialiteit behouden. We hebben dus locaties waar onder meer terugstroombeveiliging, voorgeïsoleerde leidingen, thermo- en manometers, en regelingen worden gemaakt. Vanuit het centrale Benelux magazijn in Wingene zijn de courante producten direct uit voorraad leverbaar.”

Watts TBE-EA combineert een EA-keerklep en afsluiter met aftapkraan in één enkel toestel.

Innovatie op de beursvloer

De markt verandert en Watts volgt op de voet. Tijdens Install Day brengt het team dan ook een handvol producten mee naar Brussel die nieuw zijn of in de huidige, uitdagende tijden maximale meerwaarde bieden. “Zo hebben we onder meer een grote range van energiemeters, die actueler zijn dan ooit door de hoge energieprijzen”, geeft salesmanager Christophe Gabriels als voorbeeld. “Naast energiemeters, hebben we oplossingen om het gebruik van warm en koud sanitair water te meten. Handig voor projecten met een centrale ketel. Bovendien zijn de meters vanop afstand uit te lezen en te loggen. Dat maakt het de beheerder stukken eenvoudiger.”

Voor diezelfde toepassingen is er de warmte­afleverset HIU van Watts. Door elke aangesloten wooneenheid uit te rusten met een warmte­afleverset spaar je individuele gastoevoeren en rookafvoeren en een aparte plaatsing van verwarmingsketels uit. De HIU zorgt voor de verdeling van de centraal opgewekte energie over elk appartement, studentenkot, gezinswoning, …

Voorgeïsoleerde flexibele leidingen voor duurzame technieken

Met Microflex HP stelt Watts zijn voorgeïsoleerde flexibele leiding voor warmtepomptoepassingen voor. Deze innovatie bevat twee extra wacht­leidingen voor stroomtoevoer en/of regeling van een monoblock warmtepomp. Op die manier hoeft slechts één buis te worden ingegraven. Het is maar één van de tientallen uitvoeringen Microflex-leidingen die Watts op maat versnijdt, als extra service en zonder snijkosten. Voor complexe werven kunnen de buizen van diverse lengtes genummerd worden, voor een eenvoudigere en foutloze plaatsing op de werf.

Met Solarflex heeft Watts daarnaast een speci­fieke buis in het gamma om de verbinding te maken tussen de thermische zonne­panelen en de zonne­boiler. Naast de nieuwe generatie metaal­dichtende koppelingen maakt vooral de isolatie van 19 millimeter het verschil met de concurrentie. Solarflex is leverbaar in pakketten van 10, 15, 25, 50 of 100 meter.

Voor complexe werven kunnen de buizen van diverse lengtes genummerd worden, voor een eenvoudigere en foutloze plaatsing op de werf.

Het belang van terugstroombeveiliging in Vlaanderen en Wallonië

Watts beschikt over het meest uitgebreide assorti­ment Belgaqua gekeurde keerkleppen en beveiligingen. De nieuwste ontwikkeling is de Watts TBE-EA, een EA-keerklep en afsluiter met aftapkraan gecombineerd in één enkel toestel. Compact en eenvoudig, want ook dankzij zijn korte inbouwlengte is het toestel erg gemakkelijk te installeren. Kortom voor de installateur betekent dit een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing bij elke installatie. Daarenboven is de volledige range WTBE-EA conform de huidige drinkwaternormen (EN1717) en integraal Belgaqua gekeurd, ook de grote maten van DN32 tot DN50.

In Vlaanderen is er ter bescherming van het drink­waternet al langer een controle­mechanisme op de conforme plaatsing van terugstroombeveiligingen. Met de CertIBEau-wetgeving heeft ook Wallonië sinds vorig jaar zo een controlesysteem. Daarom zetten we nu met name voor de Waalse markt hard in op training”, geeft Tom Sissau nog mee. “Deze installateurs hebben jarenlang geen controle gehad op hun installaties en zijn dus mogelijk wat expertise en finesse op dat vlak verloren. Onze vertegenwoordiger in Wallonië is gecertificeerd keurder en kan daarmee perfect opleiding en advies geven. Daarnaast bieden we met het online trainingsportaal ‘Watts Works’ korte trainingen over de verschillende Watts productgamma’s aan. Gratis registreren via training.watts.com volstaat.”

Je vindt Watts op Install Day op stand 158.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details