NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Optimaal klimaat én hoog comfort dankzij comfortmodules
De PARASOL comfortmodules zorgen voor een hoger comfort zonder tocht in de ruimte.

Optimaal klimaat én hoog comfort dankzij comfortmodules

Er zijn vele redenen om water te kiezen als koel- of verwarmingsmedium in een klimaatsysteem. Water kan ongeveer 3500 keer meer energie vervoeren dan hetzelfde luchtvolume en zorgt op deze manier voor een efficiënter systeem dat waardevolle ruimte bespaart. Naast het ­aanleveren van voldoende verse lucht vereist een goed binnenklimaat ook de juiste temperatuur, een laag geluidsniveau én een lage luchtsnelheid in de leefruimte. Met Swegon comfortmodules is het eenvoudig om aan deze eisen te voldoen.

De comfortmodules van Swegon zijn een­voudig te onderhouden aangezien er geen condens­afvoer, geen ventilatoren of filters in het toestel aanwezig zijn. Bij PARASOL ZENITH kunt u zelfs kiezen voor een verwijderbare batterij die het reinigen van de boven­kant aan de batterij vergemakkelijkt en een ophang­­beugel om de installatie te vereen­voudigen. Ze zijn voorzien van bepaalde aanpassings­mogelijkheden, waardoor deze units flexibel zijn voor een wijziging in toekomstige behoeften van het gebouw.

De WISE PARASOL ZENITH is beschikbaar in verschillende bouwgrootten en biedt optionele luchtaansluitingen aan korte of lange zijden voor nog meer flexibiliteit.

Compactere LBK’s en koelmachines

Door toepassing van dit type unit kan vaak een kleinere luchtgroep geselecteerd worden, omdat het luchtdebiet niet op dezelfde manier hoeft opgevoerd te worden als bij een klassiek luchtklimaatsysteem. Het grootste deel van de temperatuurvraag kan via de waterzijde worden behandeld, terwijl de luchtzijde zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Op deze manier kan de luchttemperatuur relatief hoog worden gehouden, wat ook betekent dat de grootte van de verwarmingsbron of koelmachine kan worden verkleind.

Energiezuinige keuze & minder risico op condensatie

Met een intelligent ontworpen watervoerend systeem is het mogelijk om op een energiezuinige manier gebruik te maken van de behoeften in verschillende zones. Gebruik bijvoorbeeld de retourtemperatuur van de zuid/zuidwest zone van een kantoorgebouw als aanvoerwater naar het noordelijk deel van het gebouw. Een ander manier om tot 15 % energieverbruik te besparen, is door de temperatuur van het inlaatwater te optimaliseren. Hierdoor wordt ook het risico op condensatie verminderd. Bij een hoge lucht­vochtigheid is het risico op condensatie groot. Normaal wordt de watertoevoer afgesloten bij het naderen van het dauwpunt. Als de toevoer­temperatuur van het water wordt verhoogd, kan condensatie worden vermeden en kan de watertoevoer gegarandeerd blijven en de ruimte kan nog steeds gekoeld worden. Zo blijft de ruimtetemperatuur laag – zowel energiezuinig als met het oog op comfort.

Verhoogd comfort

Een geoptimaliseerde watertemperatuur – zowel tijdens koelen als verwarmen – verkleint de delta T en maakt de menging tussen de kamer- en toevoerlucht efficiënter. Dit betekent geen koude tocht of hoge luchtsnelheid in de werkzone, wat het comfort aanzienlijk verhoogt. Door het comfort te verhogen, nemen de prestaties van de mensen in het gebouw toe, aangezien comfort en prestaties sterk met elkaar verbonden zijn.

PARASOL CLASSIC & PARASOL ZENITH : een comfortmodule voor elke behoefte

Deze comfortmodule onderscheidt zich van een klimaat­balk door vier in plaats van twee uitblaasrichtingen. De PARASOL productfamilie biedt comfort­modules die geoptimaliseerd zijn om snel de pulsielucht met de ruimtelucht te mengen, wat zorgt voor een hoger comfort in de ruimte. PARASOL ZENITH is de nieuwste toevoeging in het gamma en werd ontwikkeld om grote variaties in lucht­debiet als in koel- en verwarmings­belasting te behandelen. Met zijn lage gewicht, compacte afmetingen en optionele lucht­aansluitingen aan korte of lange zijden is deze ook eenvoudig te installeren. De PARASOL ZENITH kan in het WISE vraag­gestuurd klimaatsysteem geïntegreerd worden en is beschikbaar met een breed gamma aan accessoires, van aansluitkits voor lucht/water, ventielen en aandrijvingen tot regelmodules, inregelkleppen enz… Meer info : www.swegon.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details