NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Optimale BIM-ondersteuning voor stabiel montagesysteem

Optimale BIM-ondersteuning voor stabiel montagesysteem

Big Foot Systems heeft al uitgebreid zijn meerwaarde bewezen voor het stabiel en veilig bevestigen van zware units als luchtbehandelingsgroepen op bijvoorbeeld platte daken. Als verdeler van Big Foot Systems voorziet Linum Europe ook intensieve ondersteuning, bijvoorbeeld om een maatwerksysteem te realiseren. Bovendien is ook het gebruik van BIM geen enkel probleem, dankzij een uitgebreide objectendatabank.

Big Foot Systems staat synoniem voor stevige, multifunctionele sokkels. Op deze structuren kunnen diverse technische groepen, buitenunits, luchtbehandelingsgroepen,… eenvoudig en flexibel gemonteerd worden. De montage van Big Foot Systems is zowel op industriële platte daken als de begane vloer mogelijk. Het veelzijdige aanbod biedt oplossingen voor een brede range aan toepassingen.

Linum Europe

Linum Europe werpt zich op als service partner met betrekking tot windbelasting, gedetailleerde drukberekeningen, technisch advies rond constructie naargelang het daktype,…

 

Door gebruik te maken van Big Foot Systems hoeft er nooit in het dakoppervlak te geboord worden om de units te bevestigen. Er is dus geen kans op penetatrie in of verzwakking van de dakstructuur. Het lichte gewicht en de flexibele hanteerbaarheid van deze Big Foot Systems supports maakt het werk ook voor de monteurs eenvoudig. Een ander voordeel is dat de luchtgroep volledig los van het dak staat, en dat technici de luchtgroep ook langs onderen kunnen bereiken. Big Foot Systems levert ook walkways waarmee een veilige toegang op het dak gegarandeerd wordt. Louvreschermen zorgen voor een adequate bescherming van de units of groepen, evenals voor geluidsdemping.

Linum Europe, exclusieve verdeler van Big Foot Systems, gaat er prat op een uitstekende service te kunnen bieden aan de HVAC-installateur. Het bedrijf werpt zich op als service partner met betrekking tot windbelasting, gedetailleerde drukberekeningen, technisch advies rond constructie naargelang het daktype,… Dankzij kant-en-klare pakketten belooft ook de montage geen problemen.

Linum Europe

Big Foot Systems heeft al uitgebreid zijn meerwaarde bewezen voor het stabiel en veilig bevestigen van zware units als luchtbehandelingsgroepen op platte daken.

 

Online BIM-modellen

Aangezien BIM steeds meer de weg vindt naar de bouwprofessionals, is ook voor het gebruik van Big Foot Systems optimale BIM-ondersteuning voorzien. Zo stelt de fabrikant heel wat BIM-modellen ter beschikking van de voorschrijver. Deze zijn terug te vinden op de website van Big Foot Systems: https://www.bigfootsupport.com/bim-objects

Natuurlijk biedt Linum Europe de nodige ondersteuning. In-house specialisten van het bedrijf assisteren klanten met het berekenen van maatwerksystemen. Dat proces begint doorgaans met een eenvoudig invulformulier. Hierop worden verschillende parameters ingevuld, zoals gewicht, lengte, breedte, hoogte, werkruimte tussen de unit en frequentie. Ook de hoogte van het frame en informatie over het dak (zoals het type dakbedekking en de hellingsgraad) worden aangegeven. Op basis van dit document gebeurt de verdere studie en wordt in een latere fase een montageplan uitgewerkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details