NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Opvolger vermaarde hydrofoorpomp tilt waterdruktechnologie naar volgend level
De waterkoeling en de motor met permanente magneten zijn gebleven.

Opvolger vermaarde hydrofoorpomp tilt waterdruktechnologie naar volgend level

Stiller, efficiënter en degelijker

De SCALA2, het vlaggenschip onder de hydrofoorpompen van Grundfos, krijgt een opvolger in de vorm van een tweede generatie. Met zijn stilte, energiezuinigheid en robuuste constructie laat ze geen spatje twijfel bestaan over haar plaats in het gamma.

De SCALA2 Model 2 is de nieuwste uitvoering van Grundfos’ vaandeldrager voor huishoudelijke drukverhoging en is zowel binnen als buiten inzetbaar. Deze hydrofoorpomp werd op alle vlakken verbeterd. Met behoud van de voordelen die er in zijn categorie een pionier van maakten: ongeacht de debietvraag of de locatie van de waterbron levert de SCALA2 Model 2 aan alle kranen constante druk, tot drie verdiepingen hoog, en tot acht aftakkingspunten tegelijkertijd. Het model heeft zijn naam niet gestolen. Het is uitermate geschikt voor een breed scala – what’s in a name – aan toepassingen, van stadsleidingen over regenwaterputten en dakreservoirs.

Willem Biesmans, sales engineer bij Grundfos: “Met de herwerkte Model 2 bevestigen we ons rotsvaste geloof in het product.”

In totaal 50 verbeteringen

De eerste versie werd geïntroduceerd in 2017 als een baanbrekende technologische oplossing in waterdrukverhoging. De hydrofoorpomp werd snel erkend als een superieure keuze voor perfecte waterdruk. “Maar zoals dat durft gebeuren bij pionierstechnologie doken er kinderziektes op. Soms in de vorm van vermeende lekkages”, verduidelijkt Willem Biesmans, sales engineer bij Grundfos “We hebben dat euvel professioneel en succesvol opgelost met ontwerpverbeteringen. Daarna werd de betrouwbaarheid van de SCALA2 op het gewenste niveau gekrikt. Met de herwerkte Model 2 bevestigt Grundfos zijn rotsvaste geloof in het product.”

Naast dat accent op betrouwbaarheid en meer robuustheid, kenmerkt de tweede generatie zich door een aantal belangrijke verbeteringen. De waterkoeling en de motor met permante magneten zijn gebleven. Maar het geluidsniveau is gezakt naar 44 dB(A) dankzij de toepassing van een nieuw ontwerp van de hydraulische afdekking en de aanzuigplug. Het levert een opmerkelijke vermindering van 3 dB tegenover de eerste generatie op – dat is twee keer zo stil, wat het comfort verder verbetert. “Sterker nog: de Model 2 is ’s werelds stilste drukverhoger”, licht Willem Biesmans toe. In totaal heeft Grundfos meer dan vijftig verbeteringen doorgevoerd voor een betere algehele productkwaliteit en een hogere duurzaamheid.

De Scala2 Model 2 is ’s werelds stilste drukverhoger.

Compact in een vertrouwde look

Van een moderne hydrofoorpomp wordt verwacht dat ze spaarzaam met elektriciteit omspringt. “Als kernwaarde voor Grundfos, vormt duurzaamheid de basis voor onze productontwikkeling”, gaat de sales engineer verder: “Deze tweede generatie van de SCALA2 heeft een verhoogde energie-efficiëntie dankzij een nieuw ontworpen verbindingsdeel, dat bovendien tien keer sterker is voor extra degelijkheid.” Met een prestatie van maximaal 5,0 m3 per uur is het debiet van de hydrofoorpomp wel gelijk gebleven aan de eerste generatie.

Ook het ergonomische en vooral compacte design is niet ingrijpend veranderd, wat vertrouwen uitstraalt. Vooral het typeplaatje verraadt dat het om de Model 2 gaat. Of de verpakkingskleur. Want met drie tinten blauw, van helder tot diepdonker, is het in dit geval het nieuwe ontwerp dat de strik rond de doos legt. En verwarring met de allereerste versie volledig uitsluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details