Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Overname Tumar bvba

logo_tumar-kopieren

3 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Tumar bvba heeft sinds haar oprichting in 1984, reeds bewezen een solide en betrouwbare leverancier en installateur van vuilwaterpompen en dompelmengers in de afvalwatersector te zijn.

De aandeelhouders van Tumar hebben besloten hun familiebedrijf te verkopen aan het Duitse familiebedrijf WILO SE.

De overdracht van activiteiten is een stap in het verdere groeiproces van Tumar, vertelt Marc Remmery, de voormalige eigenaar van het bedrijf. Door de aansluiting bij de internationaal opererende groep WILO, wordt de continuïteit van de onderneming gewaarborgd en zijn er extra middelen beschikbaar om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

De overname van Tumar past in het strategische plan van WILO NV om, naast een sterke speler op vlak van o.a. HVAC-circulatoren en regenwaterrecuperatiesystemen, ook een belangrijke partner te worden in de waterzuivering en afvalwatersector. Deze overname zorgt er voor dat het karakter van het solide familiebedrijf blijft bestaan en dat er concurrentiële oplossingen aangeboden kunnen blijven worden aan zowel het bedrijfsleven als overheden, verduidelijkt Johan De Bleecker, General Manager van Wilo België.

WILO SE is sinds de oprichting in 1872 uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende fabrikanten wereldwijd van pompen en pompsystemen. Een groei van 60% in het laatste decennia is tekenend. Achter het bedrijf staan wereldwijd meer dan 7 800 werknemers op 16 productielocaties in meer dan 60 dochterondernemingen over de hele wereld.

Het Duitse familiebedrijf is de pompenspecialist voor gebouwentechniek, waterbeheer en industrie. Ze maken complexe technologie gebruiksvriendelijk, eenvoudig toepasbaar, energie-efficiënt en doeltreffend.

WILO’s huidige en toekomstige focus ligt op servicegericht handelen en inspelen op de eisen en wensen van de klant. De overname van Tumar is dan ook in lijn met de ontwikkeling van een pure componentenfabrikant naar een systeemleverancier, specifiek in de afvalwatersector.

Ook in de toekomst zal u kunnen rekenen op de vertrouwde dienstverlening en uw vertrouwde contactpersonen binnen Tumar. De medewerkers staan steeds voor u klaar vanuit de vertrouwde locatie Fraterstraat 45 – 9820 Merelbeke.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details