NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
PALMKI Biometrische handpalmscanning biedt een enorm potentieel op het vlak van authenticatie

PALMKI Biometrische handpalmscanning biedt een enorm potentieel op het vlak van authenticatie

Meer uitleg door Wim Van De Putte, General Manager van Perfect ID

Bundeling van expertise

Van De Putte: “Perfect ID bundelt de expertise van twee bedrijven. Alfa-Zet Systems is gespecialiseerd in automatisatiesoftware en DNCS in beveiliging en toegangscontrole. Samen zijn zij aan de slag gegaan met de PalmSecure technologie, een infraroodsensor ontwikkeld door Fujitsu.” “Zo ontstond het merk ‘PALMKI’, een uiterst betrouwbare totaaloplossing die kan worden gebruikt om o.a. toegang te krijgen tot een gebouw, tot data, om een betaling uit te voeren,…”

Gebruiksvriendelijke, snelle, hygiënische en zeer veilige herkenningsmethode

“De sensor detecteert op vijf miljoen verschillende punten het aderpatroon in je handpalm. Dat patroon blijft levenslang hetzelfde en is voor iedereen uniek. Om het patroon te kunnen accepteren moet er bovendien bloeddoorstroming zijn. Die data wordt vervolgens omgezet in een beveiligde code die de volgende keer opnieuw wordt gematcht met een scan van je handpalm”, legt VDP uit.

“Dat maakt het veel veiliger, sneller en comfortabeler dan bv. badges, die vergeten, gestolen of uitgeleend kunnen worden met het risico op een persoonsverwisseling. Maar het is ook milieuvriendelijker dan elk alternatief met een accessoire.  Een badge verbruikt 6gr plastic.  Reken maar uit. Bovendien is Palmki perfect te gebruiken in overeenstemming met de GDPR regelgeving.”

Interesse vanuit diverse domeinen

VDP: “Hoewel we pas in april 2019 zijn opgestart is er al veel interesse. Maar het vergt uiteraard wel tijd om PALMKI in de markt te zetten. Biometrie is een innovatieve technologie waar velen nog aan moeten wennen.”

“We zijn partner van Living Tomorrow waar deze technologie wordt getoond. Daarnaast wordt het reeds gebruikt in A-STAY Antwerpen, het hotel van de toekomst.  Ook is er interesse vanuit ziekenhuizen omdat PALMKI contactloos kan gebruikt worden, wat de hygiëne zeker bevordert.

Ook scholen en universiteiten zien het maatschappelijk potentieel. Zij willen hun leerlingen leren omgaan met innovatieve en milieuvriendelijke technologie in combinatie met een veilig privacybeleid. In de horeca test Vesta het concept uit met handpalmregistratie voor start-, stop- en rusttijden voor hun personeel gelinkt aan de vooropgestelde planning. 

We implementeren PALMKI nu in verschillende domeinen zoals ook bij datacenters, overheidsdiensten en Real Estate projecten, om zo na te gaan waar de technologie de meeste toegevoegde waarde biedt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details