Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Panasonic streeft naar betere wereld met gepatenteerde warmtepomptechnologie

De aanwezigheid van Panasonic op de Belgische HVAC-markt kreeg in november 2020 een stevige boost met de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de groep in Gent.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Panasonic

16 februari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De Japanse wereldspeler Panasonic kent een brede range aan activiteiten. De afdeling ‘Heating and Cooling Solutions’ is een belangrijk én snel groeiend onderdeel van de firma. Panasonic gelooft ten volle in het potentieel van de warmtepomp. Met een uitgebreid gamma aan ­lucht-water- en lucht-luchtwarmtepompen kan Panasonic op diverse koel- en verwarmingsvraagstukken een antwoord bieden.

De aanwezigheid van Panasonic op de Belgische HVAC-markt kreeg in november 2020 een stevige boost met de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de groep in Gent. Het kantoor doet tevens dienst als opleidingscentrum en showroom, om de diverse professionals uit de bouwsector zo goed mogelijk te informeren en te inspireren. “Bovendien ben ik ook de contactpersoon voor EPB-verslaggevers. Het is voor hen niet altijd eenvoudig om de correcte data te bekomen, en daar kan ik hen ten volle bij ondersteunen”, zegt Steven Behaegels, Key Account Manager bij Panasonic. 

Duurzaam koudemiddel

“Panasonic is in de Aziatische markt de onbetwiste markt­leider op vlak van warmtepompen. We willen die sterke reputatie ook in west-Europa uit­bouwen”, gaat Behaegels verder. “De focus op warmte­pompen hangt nauw samen met de filosofie van de groep, zoals onze baseline, ‘A better life, a better world’, aantoont.” De vraag naar warmtepompen neemt toe en gezien de klimaatdoelstellingen is het eindpunt zeker nog niet bereikt. “Bovendien is onze lucht-waterwarmtepomp Aquarea sinds kort beschikbaar met het duurzamere koudemiddel R32, dat een Global Warming Potential (GWP) van 675 heeft – een sterke verbetering ten opzichte van R410A, met een GWP van 2.088. Zo brengen we deze unit nog meer in lijn met ons streven naar duurzaamheid.”

Het kantoor in Gent doet tevens dienst als opleidingscentrum en showroom, om de diverse professionals uit de bouwsector zo goed mogelijk te informeren en te inspireren.

Als bedrijf met een sterke traditie inzake R&D, spreekt het voor zich dat Panasonic inzet op producten met bijzondere technische kwaliteiten. Eén van de paradepaardjes in dat opzicht is de Aquarea. “De compressor – het hart van de warmtepomp – is van een ongeëvenaarde kwaliteit, die we kunnen garanderen omdat deze volledig in-house wordt geproduceerd. Daarom geniet de compressor ook van een uitzonderlijk lange garantieperiode van vijf jaar”, zegt Behaegels. Ook de gepatenteerde technologie achter de tank voor sanitair warm water, die een rendement van boven de 130 procent garandeert, mag gezien worden. 

Bijdragen aan renovatie-ambities

En er is meer, zegt Behaegels: “Met de gepaten­deerde T-CAP (Total Capacity) techno­logie vermijden we dat onze warmte­pompen aan capaciteit inboeten wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt gaat. Zo kunnen we garanderen dat een warmtepomp van bijvoorbeeld 9 kW ook bij -15 °C nog altijd de volle 9 kW zal kunnen bieden. Zo kunnen de warmtepompen van Panasonic bijdragen aan de steile Belgische ambities op vlak van renovatie. In huizen waar vloerverwarming geen optie is, is een warmtepomp die te allen tijde op vol vermogen draait een belangrijk voordeel.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details