NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Parcom neemt belang in Climate for Life (CFL) Holding

Parcom neemt belang in Climate for Life (CFL) Holding

De overeenkomst met Parcom zal de groep uitstekende financiële mogelijkheden bieden om haar koers en groeipad binnen de energietransitie verder te realiseren. 

Gedurende de voorbije jaren kon CFL Holding een indrukwekkende groei realiseren. Zo is de omzet verdubbeld en de winstgevendheid drastisch verhoogd. Het bedrijf telt actueel ongeveer 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland (Tiel & Schiedam) en in België (Brussel). Bas Korte blijft als CEO verbonden aan het bedrijf, als ook David Eddes (CFO) en de rest van de holdingdirectie. 

De groep heeft vandaag de dag een leidende positie in de Nederlandse nieuwbouw- en renovatiemarkt en is, vanuit haar streven naar energieneutraal wonen, een ongeëvenaarde voortrekker in bijvoorbeeld water/water warmtepompen en ventilatie. CFL Holding heeft verregaande ambities om die rol binnen de energietransitie verder uit te bouwen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in o.a. productontwikkeling en productie, maar ook in personeel, digitalisering etc. 

Bas Korte (CEO): “Met Parcom krijgen we een investeerder die niet alleen deze ambities volledig ondersteunt, maar die bekend staat als zeer gecommitteerd om Nederlandse bedrijven een stap verder te brengen in hun ontwikkeling. Doordat we verregaande investeringen gaan doen, kunnen we onderscheidende producten, systemen en concepten naar de markt blijven brengen. Alleen zo kunnen we onze ambities realiseren. De Nederlandse komaf van Parcom is daarbij echt een voordeel omdat zij de dynamiek en kansen rondom de verduurzaming van de woonomgeving in Nederland goed begrijpen. En dat sluit uitstekend aan op ons groeipad, namelijk het verder versterken van ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt.” 

Willem-Jan Merckel, Partner bij Parcom: “Climate for Life draagt met haar onderscheidende en marktleidende productaanbod actief bij aan de verduurzaming van de Nederlandse woningbouw. Deze markt is enorm in beweging en wij geloven sterk in de vele groeimogelijkheden voor Climate for Life. Wij kijken er naar uit om het toegewijde managementteam actief te ondersteunen in de verdere realisering van hun ambities.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details