Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Personaliseerbaar, praktisch, opgeruimd: de voordelen van de sContainer

Naamloos-1

13 oktober 2022 Leestijd 13 minuten

Deel dit artikel

Toen de nieuwe sContainer als prototype werd gepresenteerd in 2018 op de IAA Commercial Vehicles-beurs, was er al veel interesse van het grote publiek. Het is anders dan conventionele bouwplaatscontainers. Beter? Dat is aan jou om te beslissen! In het volgende artikel wil ik u de grootste voordelen van de praktische werfcontainer in palletformaat laten zien.

Werk je een langere periode op dezelfde locatie? Zijn parkeermogelijkheden beperkt of moeilijk toegankelijk met uw bestelwagen, waardoor u uiteindelijk uw gereedschap en uitrusting ver van uw voertuig naar de werf moet dragen? Dan zou ik vandaag de nieuwe sContainer willen introduceren. Want de container bespaart u al dat onnodig en tijdrovend sleuren.

De robuuste container is gemaakt van gepoedercoat plaatstaal met een kunststof overkapping en heeft de capaciteit van een kleine bedrijfswagen. Maar de sConatiner is aanzienlijk goedkoper in aanschaf en onderhoud, en biedt een veilige ruimte om uw machines, gereedschappen, apparatuur en verbruiksmaterialen op te slaan waar u ze nodig hebt.

Goedkoop en eenvoudig transport

Hoewel de sContainer van Sortimo kleiner is dan een conventionele bouwplaatscontainer, biedt hij toch dezelfde voordelen.

Dit maakt het veel gemakkelijker en goedkoper om de sContainer te vervoeren naar waar hij nodig is in vergelijking met de grote containers die normaal op bouwplaatsen worden aangetroffen. De basisafmetingen van 800 mm x 1200 mm komen exact overeen met de grootte en vorm van een conventionele europallet en past dus perfect in bestaande logistieke en transportketens.

Dankzij de vloerbasis, waarvan de vorm ook gebaseerd is op een europallet, kan deze eenvoudig met een vorkheftruck worden geladen of gelost of op een willekeurige plek op het terrein worden geplaatst. De sContainer kan ook tegen lage kosten per vrachtwagen, spoor, water of luchtvracht vervoerd worden.

Het slanke ontwerp van de sContainer is een ander pluspunt, zeker als er meerdere bedrijven op de bouwplaats werkzaam zijn of als je maar een beperkte ruimte hebt om je apparatuur op te bergen. Dit komt omdat de sContainer slechts een kleine oppervlakte inneemt en tegelijkertijd een royale opslagruimte biedt.

Voor iedereen het juiste model dankzij verschillende hoogtes en diverse accessoires

Om voor elk doel het juiste model aan te bieden, kunt u de sContainer in twee hoogtes bestellen: 1200 en 1900 mm – met dezelfde vloerbasis-afmetingen (800 x 1200 mm). U kunt de sContainer ook aanpassen met een breed scala aan accessoires.

Absoluut uniek in dit opzicht is de mogelijkheid om deze uit te rusten met een SR5 inrichting.

De combinatie van schuiflades, BOXXen en legborden maakt van de container het perfecte opbergsysteem en ideale plek om je gereedschap in op te bergen. Voor een betere en duidelijkere organisatie van de sContainer kunnen de SR5 componenten worden geëtiketteerd met labels uit het mySortimo labels assortiment en kunnen de lades en BOXXen worden voorzien van schuimrubber inleggen op maat uit het mySortimo inlay assortiment.

Dit betekent dat alles een eigen plek heeft en het voor iedereen overzichtelijk is, wat vooral een voordeel is wanneer de container door meerdere medewerkers wordt gebruikt.

Voor wie is de sContainer geschikt?

Of het nu op de werf of in de productie is, de sContainer is een praktische en ruime opslagplaats en is bijzonder geschikt, ongeacht de branche, als u gedurende langere tijd op dezelfde locatie moet werken. Uw gereedschappen, machines en andere materialen zijn ​​veilig opgeborgen in de sContainer. Zo hoeft u niet elke keer dat u klaar bent met werken alles in uw bestelwagen te laden en de volgende ochtend weer uit te laden, maar beschikt u over een praktische opslagruimte ter plaatse.

De sContainer is vooral handig in stedelijke gebieden waar de toegang tot het terrein of de parkeermogelijkheden beperkt zijn. Dan is de sContainer uw ideale partner. Alles wat u nodig heeft, wordt zo direct ter plaatse opgeslagen. Dit scheelt u een hoop gedoe met het zoeken naar een parkeerplaats en bespaart ook tijd, die veel productiever kan worden besteed.

Beschouw de sContainer als de perfecte aanvulling op uw bestaande vloot, aangezien deze u aanzienlijk meer flexibiliteit biedt bij het plannen van uw opdrachten. Medewerkers kunnen direct naar de locatie komen of door collega’s ter plaatse worden afgezet en daar alles vinden wat ze nodig hebben voor hun werk.

Mogelijke toepassingen

De mogelijke toepassingen van de sContainer zijn gevarieerd en ook volledig onafhankelijk van uw specifieke branche. Uiteindelijk zijn er geen grenzen. Desalniettemin wil ik u graag enkele voorbeelden geven van mogelijke toepassingen:

 • Bouwplaatscontainer voor grote bouwplaatsen of kleinere bouwprojecten om uw machines, gereedschappen en verbruiksmaterialen op te slaan
 • Goederenopslagplaats voor werkkleding, technische uitrusting zoals laptops, technische documenten, veiligheidsinformatiebladen, etc.
 • Logistiek knooppunt voor bezorgdiensten – de container wordt gevuld met een vrachtwagen, koeriers halen er hun pakketten op
 • Leveringsdepot met navulservice – de container wordt ’s nachts door de koeriersdienst bijgevuld
 • Gereedschapscontainer voor industriële diensten – bijvoorbeeld geplaatst in de productie of op industriële faciliteiten als opslagruimte en mobiel depot voor gereedschappen, machines etc.

Case study: JaKel GmbH

JaKel GmbH uit Schwabmünchen, Duitsland gebruikt de sContainer als gereedschapsmagazijn op hun open opleggers. Als civieltechnisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van kabels en buizen, moeten ze vaak grote goederen vervoeren, zoals kabeltrommels. Daarom gebruikt JaKel liever voertuigen met een open laadruimte in plaats van gesloten bestelwagens. Dit heeft echter één keerzijde: hun handgereedschap wordt opgeborgen in dozen en koffers, maar deze worden niet alleen blootgesteld aan weersomstandigheden op de open opleggers, ze zijn ook gemakkelijk toegankelijk voor dieven.

Met de sContainer wordt de apparatuur nu veilig, systematisch en beschermd tegen weersinvloeden in de container opgeborgen. Dit bespaart de werknemers van JaKel veel tijd in hun dagelijkse werk, omdat ze geen tijd meer hoeven te besteden aan het beveiligen van het voertuig wanneer het onbeheerd geparkeerd staat.

Omdat ze vooral machines en handgereedschap op de laadvloer wilden vervoeren en beschermen, koos JaKel voor de kleine versie met een hoogte van 1,20 meter. Het voordeel van deze versie is dat deze niet boven de bestuurderscabine uitsteekt. Dit betekent dat er geen luchtturbulentie is en geen onaangenaam geluid tijdens het rijden.

Voorkomen is beter dan genezen

Om uw kostbare gereedschappen en machines zo goed mogelijk te beschermen, is de sContainer uiteraard afsluitbaar. U kunt kiezen uit drie verschillende slotvarianten, afhankelijk van uw behoeften en individuele vereisten:

 • Eenvoudig en voordelig hangslot
 • Standaard cilinderslot, die indien nodig kan worden vervangen, zodat de sContainer in bestaande sluitsystemen kan worden geïntegreerd
 • Elektronisch cijferslot voor maximale veiligheid, waarmee u ook verschillende autorisatieniveaus kunt instellen

Goede aanschaf- en onderhoudskosten

Het binnenvolume van de sContainer is hetzelfde als dat van een kleine bestelwagen. Ter vergelijking: de sContainer van Sortimo is veel goedkoper in aanschaf, wat ook een doorslaggevende factor was toen JaKel hun aankoop kwam doen.

In de eenvoudigste versie – zonder rekkensysteem en met beugelslot – is de sContainer beschikbaar op mySortimo.be in de hoogte 1200 mm vanaf € 1.248,50 excl. BTW.

In tegenstelling tot een bestelwagen is er ook geen belasting of autoverzekering nodig. Als medewerkers in plaats van met een busje bijvoorbeeld met de fiets naar de werkplek rijden, bespaart dit niet alleen brandstofkosten, maar draagt ​​het ook bij aan een betere CO2-voetafdruk voor uw bedrijf. 😉

Tenslotte, maar zeker niet onbelangrijk – bestickering

Staat uw sContainer op plaatsen met veel openbaar verkeer? Gebruik het dan als mobiel advertentiemedium en promoot uw bedrijf.

Het grote buitenoppervlak kan worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo of reclameafbeeldingen, waardoor het automatisch een blikvanger wordt. U kunt de belettering zelfs zelf ontwerpen. mySortimo graphics maakt het u gemakkelijk: vul uw contactgegevens in, upload uw logo of reclameafbeeldingen, rangschik ze zoals u dat wilt en klaar. 😉

Hebben we uw interesse gewekt? Dat maakt ons gelukkig! 🙂 U kunt de sContainer hier online bestellen of contact opnemen met onze Sortimo experts voor advies.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details