NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Pijlsnelle en veilige renovatie van rookgasafvoer

Pijlsnelle en veilige renovatie van rookgasafvoer

Met MultiFlex biedt Isoleco de mogelijkheid om een tijdsbesparende, efficiënte renovatie van het rookgasafvoersysteem te voorzien, en dit met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoners. Geen wonder dat dit systeem al jarenlang een geliefkoosde optie bij renovatieprojecten is.

Al ruim 35 jaar richt Isoleco zich op het ontwikkelen en optimaliseren van veilige, innovatieve rookgasafvoer, luchttoevoer en luchtdistributie oplossingen. Met het MultiFlex-systeem bevat het gamma een oplossing voor renovatietoepassingen in projecten met gemeenschappelijke rookgasafvoer, dat vooral uitblinkt vanwege een eenvoudige en razendsnelle installatie.

Bij renovatie van collectieve systemen in gestapelde woningbouw is het prettig als er zo min mogelijk overlast is voor de bewoners. Niet alleen de ketels, maar ook de rookgasafvoer moet worden vervangen om deze geschikt te maken. MultiFlex van Isoleco is in staat om zelfs in de meest complexe renovatieprojecten een soepele oplossing voor de rookgasafvoer te voorzien. MultiFlex is een dubbelwandig systeem, geschikt voor de gemeenschappelijke rookafvoer in gebouwen met drie tot en met zes verdiepingen. Bij drie of vier verdiepingen gebruikt men doorgaans 100 mm MultiFlex, bij toepassing in een gebouw met vijf of zes verdiepingen is 130 mm Multiflex een betere keuze.

Tijdswinst

Van kleine sparingen tot klikverbindingen: op alle vlakken zorgt MultiFlex voor tijdswinst. En door zijn speciale constructie in de T-stukken en bochten moet er onderaan geen extra condensaatopvang voorzien worden.

Een eventueel bestaand, verouderd CLV-kanaal hoeft niet verwijderd te worden: het volstaat om per verdieping een gat in het bestaande kanaal te maken, en daar MultiFlex te monteren. Daarna dient het gat afgedekt worden met een speciale afdekschaal voor CLV-renovatie. Aangezien de aftakkingen naar de ketels 60 mm bedragen, kan MultiFlex gecombineerd worden met Isoleco’s concentrische schachtaansluiting met geïntegreerde brandmanchet. Ook dit resulteert in een aanzienlijke tijdswinst.

Isoleco gaat er prat op dat MultiFlex een pijlsnelle renovatie van elk rookgasafvoersysteem mogelijk maakt. Met een team van vier man moet het mogelijk zijn om vier woningen in één halve dag te voorzien van een MultiFlex-rookgasafvoersysteem.

Veiligheid

Bovendien is MultiFlex ook een veilige oplossing, aangezien er geen risico meer bestaat op onzorgvuldige montage van brandwerende voorzieningen. En de geïntegreerde manchet garandeert meer dan 60 minuten brandwerendheid, meer dan vooropgesteld in de NBN EN 13501-2. Het concentrische Axioma-gamma van Isoleco draagt verder bij aan de veiligheid. Deze wit gelakte buitenpijp vormt een solide geheel met de hr-ketel, waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd blijven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details