NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Plug-and-play luchtgroepen  steeds meer in trek

Plug-and-play luchtgroepen steeds meer in trek

Al meer dan 80 jaar is CIAT expert in duurzame HVAC-oplossingen. En wat opvalt, is dat de plug-and-play luchtgroepen Floway steeds meer in de smaak vallen. “Het zijn ideale luchtgroepen voor een renovatieproject”, zegt Patrick Callaert, vertegenwoordiger voor CIAT in Vlaanderen.

Meer en meer installatiebedrijven vinden hun weg naar de plug-and-play compacte luchtgroepen van CIAT, genaamd Floway. “Vroeger betrof zo’n 90% van de verkoop van luchtgroepen bij ons toch het modulaire gamma zonder regeling. Nu zien we een verschuiving, naar 75% modulair en 25% plug-and-play”, stelt Callaert.

Twee aparte delen
CIAT merkt vooral een stijging in scholen en kleine kantoorgebouwen, waar de klant vaak een snelle, compacte en alles-in-een-oplossing wenst. Callaert: “Het grote voordeel aan onze Floway-groepen is dat deze geleverd kunnen worden in twee aparte delen, die vaak klein genoeg zijn (800 mm) om bijvoorbeeld in een lift of door een bestaande deur opening te krijgen. Dat houdt in dat het ideale luchtgroepen zijn voor een renovatieproject.”

De Floway-groepen zijn uitgerust met dubbelwandige panelen met 50 mm isolatie, een hoog rendement recuperator (warmtewiel of kruisstroomwisselaar), en ze bieden de mogelijkheid om een mengsectie en batterij(en) te integreren. De ventilatoren worden door onze interne regeling gestuurd via een 0-10V signaal , waardoor deze groepen volledig traploos werken.

Deze groepen kunnen communiceren met eender welk communicatieprotocol, zoals Modbus, BACNET en LON. Dat maakt het makkelijk om ze vanop afstand te besturen en op te volgen. Hierdoor moet de klant niet steeds ter plaatse gaan kijken om een zicht te krijgen op de huidige situatie.

Verhoogde luchtdichtheidsklasse
Callaert: “Eurovent heeft deze luchtgroep onlangs opnieuw beoordeeld: de luchtdichtheidsklasse is verhoogd, van L2 naar L1, waardoor Floway nu op dit vlak de beste oplossing op de markt is. Daarom denken we dat de verkoop in de toekomst enkel maar zal toenemen.”   

Tekst en beeld CIAT
Uitgelichte afbeelding: 
De Floway-groepen zijn uitgerust met dubbelwandige panelen met 50 mm isolatie, een hoog rendement recuperator, en ze bieden de mogelijkheid om een mengsectie en batterij(en) te integreren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details