NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Pompenwijzer wijst u de weg naar de juiste vervangingspomp

Pompenwijzer wijst u de weg naar de juiste vervangingspomp

Wilo heeft al jaren een uitwisseltabel op de website. Daarnaast is het ook in het selectieprogramma Wilo-Select en via de Wilo-Assistent App mogelijk om pompen te vervangen. Met deze tools zijn pompen snel en eenvoudig uit te wisselen. Maar vanwege de groeiende behoefte aan meer en goede informatie ontwikkelde Wilo een nieuwe uitwisseltabel: de “Pompenwijzer”.

De allesomvattende uitwisseltabel

Er is geruime tijd gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe Pompenwijzer. Vervolgens is deze intern grondig getest voordat de tool live ging. In de nieuwe uitwisseltabel zijn pompen voor circulatie, drukverhoging en vuil- en afvalwater geïntegreerd. Bovendien zijn er aan de Pompenwijzer een aantal merken toegevoegd waardoor er nu meer dan tien verschillende pompenmerken worden ondersteund.

Verhoogd aanbod aan relevante informatie

Met de Pompenwijzer verhoogden we het aantal uitwisselbare pompen aanzienlijk. Bovendien biedt de nieuwe uitwisseltabel ook veel informatie over de oude pomp. Bij een groot aantal oude Wilo-pompen zijn afbeeldingen en grafieken toegevoegd. Hierdoor controleert de gebruiker ook of de nieuwe pomp de juiste keuze is. Ook over nieuwe pompen is informatie beschikbaar in de Pompenwijzer. Zo voegden we afbeeldingen toe en namen andere mogelijk relevante informatie op. Bij producten vindt u alsook de serie-informatie terug. Daarmee wordt het voor de gebruiker snel duidelijk waarom het ene artikel beter is in de ene situatie dan het andere artikel.

Aanvullende notities

Onder elke uitwisseling staan notities die belangrijke informatie weergeven over onder andere de aanpassing van het leidingwerk of de netspanning. Verder zijn in een aantal gevallen één of meerdere accessoires noodzakelijk bij de uitwisseling. Van deze benodigde accessoires wordt het artikelnummer vermeld bij de mogelijke vervangingspomp. Daarenboven is tevens informatie beschikbaar over andere nuttige toebehoren zodat ook meteen dit passende materiaal kan worden besteld.

Grafieken, installatieschema’s, maatschetsen, films, animaties, inbouw- en bedieningsvoorschriften en andere media kunnen handig zijn voor de juiste selectie en installatie van een pomp. Dit vindt u allemaal in de tool.

Bij elke uitgewisselde pomp is het nu ook mogelijk om een PDF te maken met daarin informatie over de oude pomp, de nieuwe pomp, de benodigde accessoires en eventuele opmerkingen.

Ontdek de nieuwe tool vanaf september op: www.pompenwijzer.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details