NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Preflexibel NV neemt Reddy NV over

Preflexibel NV neemt Reddy NV over

Preflexibel NV uit Ninove, onderdeel van de Wienerberger groep, neemt de firma Reddy NV, een Belgische fabrikant van elektrisch installatiemateriaal en verbindings- en bevestigingssystemen over   en investeert daarmee verder in haar groei in het segment van het elektrotechnisch installatiemateriaal.

Met een totaalaanbod van kwaliteitsvolle oplossingen voor de elektro-installateur, helpt Preflex de elektro-installateur om steeds beter, sneller en veiliger te werken.

Reddy NV is gevestigd in Seneffe in de provincie Henegouwen.   Met een specialisatie in het spuitgieten van kunststof artikelen zijn ze sinds meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in de productie en commercialisering van een breed assortiment van hoogwaardige inbouwdozen en verbindings- en bevestigingstechnieken voor zowel flexibele als starre buizen.   Met de luchtdichte inbouwdozen hebben ze ook een belangrijke positie in de steeds groeiende markt voor energiezuinige woningen.

Reddy biedt daarnaast ook nog vele andere plastic oplossingen voor diverse sectoren aan, waaronder de bouwmarkten en sanitaire groothandels.

Reddy is ook nog de exclusieve distributeur in België voor TOX, een toonaangevende, Duitse producent van pluggen. Het assortiment van TOX omvat een totaal programma pluggen en verankeringen. Op het gebied van universele pluggen is TOX al vele jaren wereldwijd marktleider.

Door deze overname neemt Preflex een volgende stap in haar strategie van totaalaanbieder van een pakket aan oplossingen met een duidelijke meerwaarde voor de installateur.

Frank Kerkhofs, General Manager Preflex: “We zijn fier om een bedrijf als Reddy te kunnen overnemen.   Het is een mooi bedrijf met zeer veel knowhow in de ontwikkeling en productie van innovatieve producten dat ons zonder twijfel verder zal kunnen ondersteunen bij onze groei.   De kwalitatieve inbouwdozen en hulpstukken van Reddy sluiten perfect aan bij onze voorbedrade en starre buizen.   We zijn hiermee nu al de enige in de markt die in staat is om zijn klanten een dergelijk totaalpakket aan te bieden.   Deze overname zal onze groei in de markt van de elektrotechnische installaties in België, maar ook in onze buitenlandse markten alleen maar versterken.”

Reddy NV zal snel in de Preflex organisatie geïntegreerd worden.   Via zijn bestaande distributiekanalen zal Preflex de producten van Reddy nog sneller en breder naar de markt kunnen brengen.  Deze overname biedt hierdoor ook voor de Reddy organisatie alleen maar positieve en nieuwe vooruitzichten.

De Wienerberger Piping Solutions businessunit -in België actief als Preflex, Keramo Steinzeug en Pipelife- is met meer dan 30 productiesites in Europa een toonaangevende fabrikant binnen de industrie van de leidingsystemen met innovatieve oplossingen voor water- en energiemanagement, elektro, binnen- en buitenriolering, drainage en irrigatie.

Met een snelgroeiend netwerk van productiesites en de continue uitbreiding en opwaardering van ons assortiment en van onze diensten, legt Wienerberger Piping Solutions verder de basis als een sterke partner van zijn klanten.

De huidige overname van Reddy NV en de overname van Preflexibel NV in 2017 bevestigt de strategie van de Wienerberger Groep om op een structurele wijze, gericht verder te investeren in producten met meerwaarde en een hogere winstbijdrage.

Er is overeengekomen om de overnameprijs niet bekend te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details