NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Premium Aware lijmen en kitten van Bostik zonder oplosmiddel

Premium Aware lijmen en kitten van Bostik zonder oplosmiddel

Bostik introduceert Premium Aware: lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Ze zijn het antwoord op vragen van klanten, consumenten en eindgebruikers naar kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten. Alle acht Bostik Premium Aware producten voldoen aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken.

Als eerste producent in deze branche onderkent Bostik de behoefte aan duurzame producten en heeft het bedrijf er een innovatief assortiment voor ontwikkeld, met vertrouwde Bostik-kwaliteit. Het betekent ook een verbetering: ze lopen ver voor op de wettelijke eisen. Want hoewel nog toegestaan, zit in de Premium Aware producten geen oplosmiddel.Dankzij de hoogste emissiecert­ificeringen zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, zijn de producten geschikt voor toepassing in LEED- en BREEAM-projecten.

Lijmen, kitten en een PU-schuim

De breed toepasbare Premium Aware lijn van Bostik bestaat uit: de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de sterke construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte  en geluidabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.Premium staat voor innovat­ie met de allerbeste kwaliteiten, een lange levensduur en de beste oplossing voor alle toepassingen. Aware staat voor duurzaamheid en bewustzijn. Kijk voor meer informatie op www.bostikpremiumaware.be

Uitdamping stoffen minimaal schadelijk

Bostik zorgt er met Premium Aware voor dat er zo min mogelijk stoffen uitdampen. De lijm in deze range verliest maximaal 2,5% van haar gewicht door uitdamping. Op de markt zijn oplosmiddelhoudende lijmen verkrijgbaar die na gebruik en uitharding tot wel 45% verdampen. Dat zijn de vluchtige organische stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mens en milieu door inademing of luchtverontreiniging.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details