NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Prijswinnaar in duurzame technologie op HVAC-beurs
De Caleffi HED® is een hoogrendementsluchtafscheider.

Prijswinnaar in duurzame technologie op HVAC-beurs

Caleffi, expert in regelende installatietechnologie voor drinkwatersystemen, warmtepompen en verwarming, stelde op de vermaarde HVAC-beurs Mostra Convegno Expocomfort (MCE) in Milaan zijn nieuwste duurzame oplossingen voor. De internationale klanten van de Noord-Italiaanse producent zagen allerlei nieuwigheden en highlights, verspreid over zeven verschillende thematafels. Veel interesse was er voor de warmtepompappendages.

Weinig technici hoef je nog wijs te maken dat energiebesparing en energie-efficiëntie belangrijk zijn geworden voor hun klanten. Wil je energie besparen, dan moet een installatie efficiënt zijn. “Wij zorgen met onze kwalitatieve appendages in elk systeem voor het juiste rendement”, aldus Mauro Manfredi, Managing Director Caleffi Benelux.

De Caleffi XF met easycleanfilter is een vuilafscheider die op superieure wijze filtert vanaf de eerste doorstroming.

Maximaal rendement in warmtepompinstallaties

Warmtepompsystemen blijven een belangrijke focus bij Caleffi. “Vandaag kan iedereen de juiste energie-efficiënte oplossingen in huis halen. De warmtepomp alleen is echter onvoldoende”, zegt Mauro Manfredi. “Alleen door de warmtepomp te omringen met de juiste appendages, behaal je maximaal resultaat.”

Caleffi raadt daarom aan om vorstbeveiliging (enkel bij monoblock-systemen), een druk­verschil­regelaar, lucht- en vuil­afscheiders, een buffervat en zone­ventiel toe te passen in elke warmte­pompinstallatie. De iStop®-vorst­beveiligings­kleppen behaalden een MCE Excellence Award. Die vorstbeveiligingskleppen, gemonteerd op de buitenleidingen, voorkomen bevriezing van de leidingen en storingen in het gehele systeem. Doordat de kleppen een mechanische werking hebben, is de installatie ook bij stroomstoring beschermd. Bovendien is het gebruik van de iStop® een milieuvriendelijke oplossing, omdat zo de toevoeging van glycol in de installatie vermeden kan worden. De nieuwste compacte versie iStop®PLUS is tot de helft gereduceerd in afmeting (hoogte) en neemt dus nog minder plaats in dan de originele versie. Belangrijker nog: ze zijn geschikt voor systemen op hoge temperatuur en warmtepompen die op propaangas werken.

De stand van Celiffi op MCE, dat doorging van 12 tot en met 15 maart in Milaan.

Het nieuwste duo voor lucht- en vuilafscheiding

Zoals gekend veroorzaken lucht en vuil in een systeem regelmatig problemen. Vooral bij warmtepompinstallaties leiden ze tot een lager rendement, vroegtijdige slijtage en storingen. Het ultieme duo voor lucht- en vuilafscheiding voor warmtepompsystemen werd op MCE geïntroduceerd: de Caleffi XF en de Caleffi HED®. Beide sleepten ook een MCE Excellence Award in de wacht. De Caleffi XF vuilafscheider met easycleanfilter filtert op superieure wijze vanaf de eerste doorstroming. Door de extra filter die is toegevoegd, zorgt hij voor een ongeëvenaarde systeemreiniging en permanente bescherming van alle installatie-onderdelen.

Gloednieuw is de Caleffi HED®, die lucht afscheidt naar analogie met de Caleffi XF. “De HED® is de superinnovatie van de laatste maanden”, aldus Manfredi. Die hoogrendementsluchtafscheider verwijdert 99% van de lucht in het systeemwater, direct vanaf de eerste passage. Dit gebeurt tot op het niveau van microbellen, zelfs bij lage temperaturen. Tevens verwijdert de Caleffi HED® lucht uit propaan, dé koelmiddeltrend in warmtepompen. Gecombineerd en universeel plaatsbaar vervullen de Caleffi XF en HED® hun functie in toepassingen tot 2 duim.”

De iStop® voorkomt bevriezing van de leidingen en storingen in het gehele systeem.

Kwaliteit in een compact jasje

Het Caleffi-buffervat, de vierde prijswinnaar van een MCE Excellence Award, garandeert een minimaal warmwatervolume in het systeem én is voorzien van een hydraulische scheiding. Die scheiding van primair en secundair circuit voorkomt pendelgedrag van de warmtepomp en verlengt daarmee haar levensduur. Het buffervat is vervaardigd uit kwaliteitsvolle roestvrij staal (inox) en voorzien van isolatieschalen.

“Omdat men steeds vaker gebruik maakt van kleinere watervolumes in installaties voorziet Caleffi bijzonder compacte buffervaten. Die zijn verkrijgbaar in volumes van 15 tot 50 liter”, besluit Manfredi. 


Nog een prijswinnaar 

De vijfde MCE Excellence Award die Caleffi won was die voor de Apartment Control Unit. Dat is een gecombi­neerde groep voor druk­regeling speciaal voor appartements­gebouwen. Ze beschermt de hele drink­water­installatie tegen schade door te hoge druk. Daarnaast zorgt ze voor een hoog water­comfort in elk apparte­ment. De 539H combi­neert drie compo­nenten in één systeem: een afsluitkraan, een reduceerventiel met filter en een EA-keerklep. Een unieke, gepate­nteerde oplossing die een aan­zienlijke tijd- en plaatsbesparing oplevert. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details