NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Primeur voor de Europese markt: verwarmingsketel die voor 100% op waterstof kan werken
In de natuur is waterstof niet zomaar te vinden. Het komt veel voor op aarde, maar is altijd gebonden met andere atomen. Via het proces van elektrolyse, waarvoor elektriciteit uit hernieuwbare bronnen gebruikt kan worden, kan waterstof vrij worden gemaakt uit die chemische verbindingen. (beeld: Shutterstock)

Primeur voor de Europese markt: verwarmingsketel die voor 100% op waterstof kan werken

Buderus introduceert met trots de Logano plus SB625-verwarmingsketel met dualfuelbrander. Dankzij de dualfuelbrandertechnologie kan de SB625, een condenserende ketel van inox, naast aardgas ook volledig op waterstof werken, een primeur in de Europese de markt. De SB625-verwarmingsketel met dualfuelbrander, verkrijgbaar in grote vermogens van 145 tot 640 kW, moet de weg vrijmaken naar een groenere toekomst.

De Logano plus SB625-verwarmingsketel biedt niet alleen aanzienlijke milieuvoordelen, maar ook praktische voordelen voor de eindgebruiker. (beeld: Buderus)

Door gebruik te maken van waterstof kan de Logano plus SB625-verwarmingsketel met dualfuelbrander koolstofneutraal werken, wat een CO2-besparing tot wel 350 ton per ketel per jaar betekent in vergelijking met een ketel op aardgas. De condenserende ketel draagt zo ook niet langer bij aan de uitputting van fossiele grondstoffen.

De ketel-brandercombinatie biedt niet alleen aanzienlijke milieuvoordelen, maar ook praktische voordelen voor de eindgebruiker. Het systeem is ontworpen voor 100% waterstofverbranding, maar kan ook worden gebruikt met aardgas of met een aardgas-waterstofmengsel. De gebruiker heeft zo een tweede energiebron als back-up. Een die de ketel-brandercombinatie ook voor mensen die voorlopig alleen nog maar een aardgasaansluiting hebben interessant maakt – hun investering is er meteen ook een die klaar is voor de toekomst. Naast zijn flexibiliteit en ecologische duurzaamheid, blinkt de SB625 met dualfuelbrander ook uit in efficiëntie. De ketel is in staat een zeer hoog rendement te halen.

De Logano plus SB625 is een verwarmingsketel voor grote vermogens en dus uitermate geschikt voor toepassing in grote gebouwen. (beeld: Shutterstock)

Elektrificatie niet altijd haalbaar

De combinatie kan ook een goede oplossing bieden in sectoren waar elektrificatie niet altijd een haalbare optie is. Niet overal is het elektriciteitsnet imemers ontworpen of aangepast om te kunnen voldoen aan de hoge elektriciteitsvraag in de omgeving. Bovendien biedt het gebruik van waterstof als energieopslag een alternatief voor grootschalige batterijopslag. 

Soms worden, in de industrie bijvoorbeeld, ook hogere temperaturen gevraagd die makkelijker haalbaar zijn met een traditionele verbranding dan met elektriciteit. Bij sommige klanten in de industriële sector is waterstof ook een afvalproduct van de chemische processen. De SB625 met dualfuelbrander is dan een slimme oplossing om dat afvalproduct zelf te benutten.

Mijlpaal

Kortom, de introductie van de SB625 met dualfuelbrander die volledig op waterstof kan werken, markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van verbrandingstechnologieën. Met zijn innovatieve ontwerp, milieu­vriendelijke prestaties en praktische voordelen voor klanten, belooft de ketel-brandercombinatie een sleutelrol te spelen in de realisatie van een duurzamere en koolstofarme samenleving. Buderus positioneert zich zo als een leider in de transitie naar een meer duurzame wereld. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details