NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Qanteon: energiemanagement en gebouwbeheer in één

Qanteon: energiemanagement en gebouwbeheer in één

Qanteon van de Duitse fabrikant Kieback&Peter, is de nieuwe definitie van energiemanagement en gebouwbeheer in één. Het is ontwikkeld voor technische installaties in elk type gebouw. Qanteon rekent af met complexe en dure gebouwbeheersystemen. Bovendien, waar voorheen twee systemen voor nodig waren, maar ook twee scholingen, twee in bedrijfstellingen, et cetera, volstaat nu één geïntegreerd Building & Energy Management System.

Energiebesparing

In de praktijk is niet altijd duidelijk welke installatiedelen een bepaalde hoeveelheid energie gebruiken. Inzicht geeft kennis en een goed beheersysteem kan het besparingspotentieel omzetten in een aanzienlijke energiebesparing. Het nieuwe gebouwbeheersysteem Qanteon helpt het besparingspotentieel te ontdekken, energiebesparingen te realiseren en het effect te controleren.

Intuïtieve bediening

Met Qanteon bent u snel enthousiast mede dankzij de consequente en intuïtieve bediening. Het systeem is zeer flexibel, want het kan eenvoudig aan elk gebouwtype en de wensen van de individuele beheerder worden aangepast. Bij Qanteon staat het betreffende installatiedeel altijd in het middelpunt. Een installatiedeel kan met een druk op de knop op verschillende manieren worden getoond. Van de bekende DIN-voorstellingen tot unieke 3D-weergaven. Daardoor kunt u snel en efficiënt werken. Alle details zijn direct uit het aanzicht naar voren te halen, het zoeken naar installatiedetails behoort tot het verleden.

Responsive design en HTML5

De bediening is zowel op een PC, tablet of een Smartphone mogelijk. Dit is voor elk apparaat geoptimaliseerd, zodat het voor de beheerder altijd eenvoudig en duidelijk is. De software is in HTML5 geschreven en is daarmee niet afhankelijk van besturingssystemen en hardware. Daardoor is eenvoudige integratie mogelijk, maar de software kan ook stand alone functioneren. De communicatie tussen de Qanteon-server en de clients geschiedt uitsluitend met een beveiligd protocol. Zo zijn data en installatiedelen optimaal beschermd tegen onbevoegd gebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details