NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
R.B.M. Benelux helemaal klaar voor verdere groei met nieuwe uitvalsbasis

R.B.M. Benelux helemaal klaar voor verdere groei met nieuwe uitvalsbasis

“We kunnen onze service nu nog meer afstemmen op de behoeften van onze klanten”

R.B.M Benelux nam zopas zijn intrek in een nieuwe vestiging in Genk. Om nog beter in te spelen op een markt die voortdurend in beweging is en de aanhoudende groei, investeert het Italiaanse familiebedrijf fors in de Benelux-zetel. De nieuwe uitvalsbasis past perfect binnen de groeistrategie die de internationale speler en marktleider in de sector van verwarmingsinstallatiesen sanitair heeft uitgetekend voor de Benelux. 

Director en co-founder van R.B.M. Benelux Maurizio D’Astolfo ziet de verhuizing als een grote stap vooruit: “Met de kwaliteitsvolle uitstraling van ons HQ in het Italiaanse Brescia in het achterhoofd, kozen we ook in Genk voor Italiaans solide design. Daarvoor gingen we een samenwerking aan met een gerenommeerd architectenbureau en aannemer. Voor het welzijn van ons personeel creëerden we ruime kantoren met een optimale klimaatinstallatie en heel wat comfort. Uiteraard dachten we ook aan onze klanten: zo voorzagen we een grote showroom waar we presentaties en opleidingen verzorgen.”

Ervaring en kwaliteit

Het Italiaanse R.B.M. heeft bijna 70 jaar ervaring binnen de sector en is uitgegroeid tot een gerenommeerde speler die voortdurend inzet op kwaliteit, service en innoverende producten. Die inzet bleef niet onopgemerkt. “Afgelopen jaar – onder de uitdagende omstandigheden van de pandemie – stevende het groeipercentage van R.B.M. af op 45%. Daar hebben we ook met R.B.M. Benelux hard voor geknokt. Onze nieuwe vestiging is dan ook een mooie bekroning op de geleverde inspanningen van ons team. Ons doel? De voeten op de grond houden en hard blijven werken om een totaalpakket voor de professionele markt in de Benelux aan te bieden”, zegt Peter Van Den Bosch, salesmanager Belux.

Groter magazijn  

De nieuwe vestiging pakt ook uit met een ruim magazijn dat toelaat om de kwaliteit en service van het bedrijf verder te optimaliseren. “De uitbreiding betekent niet dat we voortaan zullen inboeten op onze familiewaarden en service op maat. Integendeel. Het nieuwe magazijn doelt op meer voorraad van producten, waardoor we onze service nog beter kunnen afstemmen op de behoeften van onze klanten”, geeft Jan Egelmeers, salesmanager Nederland mee.

Opnieuw Genk

Genk is een logische keuze voor R.B.M. Benelux. “Onze nieuwe vestiging ligt strategisch op een dynamische bedrijvensite in Genk. Door de recente aanpassingen is het de perfecte uitvalsbasis voor ons personeel. We kozen heel bewust voor een ligging die niet te ver van de vorige vestiging lag. Goed personeel is moeilijk te vinden. En we wilden ons gedreven team graag betrekken in dit nieuwe hoofdstuk van ons bedrijf. Op naar de volgende mijlpaal. Van hieruit zitten we immers gebeiteld voor verdere groei en een mooie toekomst”, aldus Alain Thijs, Operations Manager, nog.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details