NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Radson’s Ulow-E2: een optimale temperatuur in iedere ruimte

Radson’s Ulow-E2: een optimale temperatuur in iedere ruimte

Radiator op ultra lage temperatuur is compatibel met elke verwarmingsbron

Bouwers en verbouwers willen vandaag de dag snel en flexibel verwarmen met de ideale temperatuur in elke ruimte. Als het even kan liefst ook zo energie-efficiënt mogelijk. Met de Ulow-E2, een radiator op ultra lage temperatuur, biedt Radson een unieke oplossing op maat aan. Deze radiator, met zowel stralingswarmte als versterkte convectie, biedt zelfs bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Hierdoor is de Ulow-E2 heel flexibel en werkt hij op elke warmtebron, van gascondensatieketel tot warmtepomp. Het resultaat is een unieke radiator, die volledig past in de huidige context van duurzaam verwarmen op lage temperaturen.

Warmte voor elk moment

Een bekende vuistregel in de verwarmingswereld luidt: verwarmen op hoge temperatuur doe je met radiatoren, verwarmen op lage temperatuur met vloerverwarming. Vloerverwarming past perfect in het lage warmteregime van de warmtepomp. Dit systeem werkt perfect om een ruimte gelijkmatig op temperatuur te krijgen en te houden. Maar, om heel snel te kunnen opwarmen wanneer dat nodig is, zijn radiatoren veel beter geschikt. De ideale situatie wordt gecreëerd wanneer men het beste van deze beide werelden combineert: in ruimtes zoals de living, waar veel tijd wordt doorgebracht, is vloerverwarming de perfecte oplossing. In de slaapkamer is men beter af met radiatoren voor snelle, tijdelijke warmte.

Compatibel met elke verwarmingsbron

De Ulow-E2 van Radson maakt de combinatie radiator en vloerverwarming nu eenvoudig mogelijk. Het is een ultra lage temperatuur radiator, die op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort garandeert. Wie bouwplannen heeft, vindt in de Ulow-E2 een ideaal, energie-efficiënt verwarmingsproduct. Dankzij de Ulow-E2 kan met één temperatuurregime gewerkt worden, waarmee zowel vloerverwarming als radiatoren worden gecombineerd. Zo kan men genieten van de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator (bijvoorbeeld in de slaapkamer), én van alle comfortvoordelen van vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Uiterst geschikt voor stijlvolle energierenovaties

Ook bij energierenovaties heb je met de Ulow-E2 een stevige troefkaart in handen. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Wie de bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe Ulow-E2 radiatoren kan deze stap overslaan, én voor de warmtepomp kiezen zonder meer.

Ulow-E2, autonoom en zelfregulerend

De Ulow-E2 is een radiator die perfect op zichzelf in de ruimte functioneert. Het eenvoudig bedienbare touchpad met drie handige settings – Standby, Comfort en Boost – verhoogt het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

De Ulow-E2 radiator is verkrijgbaar vanaf € 357 (bruto consumentenprijs excl. BTW)

Meer info (professional):www.radson.com/be

Meer info (consument): www.warmtevoorelkmoment.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details