NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
RBM, een pionier in warmtepomp-magneetfilters
RBM is stevig marktleider in de sector van de HVAC.

RBM, een pionier in warmtepomp-magneetfilters

RBM werd opgericht door de familie Bossini in 1953 in Lumezzane, in de Italiaanse provincie Brescia. En alhoewel er in de wereld veel is veranderd, bleef de filosofie en de passie van het bedrijf intact. Dat leverde in de loop van haar continue groei steeds tastbare resultaten op. Want bijna 70 jaar later is het bedrijf een internationale speler en stevig marktleider in de sector van de HVAC. En de Italianen zetten hun innovatie-trend verder.

RBM ontwikkelde recent magneetfilters, specifiek voor warmtepompen.

RBM staat voor alles dat gerelateerd is met ver­warming, koeling en ventilatie. Dat is natuur­lijk een zeer brede waaier. Hoofd­zakelijk is het bedrijf actief in drie luiken. De eerste tak waar het Italiaanse bedrijf sterk in staat, is stralings­verwarming en -koeling, zowel voor vloeren, plafonds en muren. Het tweede luik fabriceert alles wat appendages is, met andere woorden alles wat tussen de ketel of warmte­pomp zit en de afgiftebron. Denk daarbij aan filters, ontluchters, hydraulische elementen om circuits te balanceren, enzovoorts. Maar waar RBM Benelux de eerste twintig jaar van hun bestaan de sector vooral in de breedte benaderde, gaat de firma nu in de diepte. RBM Benelux doet dat middels het derde luik, dat via de afdeling ‘Research & Development’ loopt … 

Elk geproduceerd onderdeel wordt 100% getest voor het de fabriek verlaat.

Upscalen naar exclusieve oplossingen

Binnenkort boort RBM Benelux een volledig nieuwe markt aan. De Italiaanse R&D-afdeling heeft door middel van fikse investeringen namelijk enkele ver doorgedreven oplossingen en concepten voor de sector ontwikkeld. Daardoor zal de samenwerking met onder andere gerenommeerde architecten betreffende (woon)projecten een stuk efficiënter kunnen verlopen. Hoe dat precies zal gebeuren, daar komt het ambitieuze bedrijf binnenkort mee naar buiten via de nodige persberichten. 

Andere spelers op de markt beschikken nog niet over een magneetfilter voor warmtepompen.

Magneetfilters als concept

Ook op het gebied van magneetfilters wil RBM een rol van betekenis spelen. Want omdat nog steeds heel wat huizen voorzien zijn van metalen buizen of installaties die gebruik maken van metalen onderdelen zitten er heel wat partikels in het water. Die zijn nefast voor een installatie omdat ze ofwel verstoppen ofwel de roterende onderdelen sneller laten verslijten en/of blokkeren. Om dat te vermijden wordt voor die installaties een magneetfilter geplaatst, dus een filterelement waar ook een magneet in zit. Zo stroomt het water veel properder door. RBM ontwikkelde recent dergelijke magneet­filters, specifiek voor warmtepompen.  

Die hebben namelijk specifieke noden, en gewone magneetfilters geven niet de gewenste resultaten. De warmtepomp-magneetfilters van RBM vullen dat gat in de markt naadloos op. RBM is hierin ook pionier, omdat andere spelers op de markt tot dusver nog niet over een specifieke magneetfilter voor warmtepompen beschikken.

De productie bij RBM is bijna volledig geautomatiseerd.

Korte lijn tussen ontwikkeling en eindklant

Peter Van Den Bosch (Sales Manager Belux): “Doordat het bedrijf regelmatig hun oor te luisteren legt bij de eindklant is de lijn tussen ontwikkeling en diezelfde eindklant heel kort. Zo kunnen we heel adequaat oplossingen bieden voor vragen die vanuit de markt gesteld worden. Deze passie voor innovatie blijkt uit de bijna-volledige automatisering van de productie, waardoor RBM constant top­kwaliteit kan leveren en de productiecapaciteit telkens kan verhogen. Ook de kwaliteitscontrole is ongeëvenaard. Want elk geproduceerd onderdeel – van kleinste schroef tot meest ingewikkeld instrument – wordt 100% getest. Elk onderdeel wordt aan een stevige benchmarktest onderworpen en verlaat dan pas de fabriek!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details