NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Rendement koel-en  verwarmingsinstallatie geoptimaliseerd
De in 1937 gebouwde 41 meter hoge watertoren van Mijdrecht is getransformeerd naar een werk- en ontmoetingsruimtes met een industriële inrichting, genaamd Kompastoren.

Rendement koel-en verwarmingsinstallatie geoptimaliseerd

Vacuümontgassers, vlotterontluchters en vuilafscheiders bewijzen hun meerwaarde

HoffmanDME Techniek heeft alle installaties geadviseerd, ontworpen en geïnstalleerd om van de watertoren van Mijdrecht een modern kantoor met een industriële inrichting te maken. In overleg met Spirotech is het rendement van de koel- en verwarmingsinstallatie geoptimaliseerd met SpiroVent Superior S250 vacuümontgassers, SpiroTop vlotterontluchters en SpiroTrap MB3 vuilafscheiders.

De in 1937 gebouwde 41 meter hoge watertoren van Mijdrecht is getrans­formeerd naar een werk- en ontmoetingsruimtes met een industriële inrichting, genaamd Kompastoren. Met behulp van een duurzame koel- en verwarmingsinstallatie heeft installatiebedrijf HoffmanDME Techniek voor alle ruimtes een comfortabele en zelf instelbare werkomgeving gerealiseerd. “Dit is voor ons een uitdagend technisch transformatieproject, waarvoor wij ook jarenlang het onderhoud gaan verzorgen”, vertelt werkvoorbereider en projectbegeleider Christian Verdoold. “Omdat installaties steeds belangrijker worden voor de werk- en woonbeleving, zoekt HoffmanDME telkens de optimale balans tussen comfort, investering en energieverbruik.”

‘Onze belangrijkste redenen om met Spirotech samen te werken zijn de aanwezige kennis en ervaring op installatiegebied, de kwaliteit van hun producten en de reactiesnelheid bij aanvragen.’

Installatierendement verbeteren

Het rendement van verwarming- en koelinstallaties in woningen en utiliteitsgebouwen neemt na  verloop van tijd af door lucht en vuil in het systeemwater, met als nadelige gevolgen een hoger energieverbruik en grotere kans op storingen. Systeemonderdelen die met een betrekkelijk laag temperatuurverschil werken, zoals warmtepompen, zijn daar extra gevoelig voor. “Sinds wij zaken doen met Spirotech leggen wij voor elk project het ontwerp en hydraulisch schema aan hen voor met de vraag of er oplossingen zijn om het installatierendement te verbeteren”, vervolgt Verdoold. “Dat heeft hier voor de Kompastoren geleid tot de toevoeging van twee SpiroVent Superior S250 vacuümontgassers, vier SpiroTrap MB3 vuilafscheiders en zo’n twaalf SpiroTop vlotterontluchters. Deze oplossingen helpen de huurders van kantoorruimtes jaarlijks zo’n 10 procent aan energiekosten te besparen. Voor ons als installatie- en onderhoudsbedrijf leveren de Spirotech-producten ook een belangrijk voordeel op, namelijk dat de installatie minder storingsgevoeliger wordt.” 

Kennis, kwaliteit en reactiesnelheid  

“Onze belangrijkste redenen om met Spirotech samen te werken zijn de aanwezige kennis en ervaring op installatiegebied, de kwaliteit van hun producten en de reactiesnelheid bij aanvragen”, licht Verdoold toe. “Wij hebben in het verleden ontluchters en vuilafscheiders van een andere leverancier toegepast, maar die zijn niet zo robuust en jarenlang betrouwbaar als de Spirotech- producten. De recent geïntroduceerde SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is voor dit project een ideale oplossing vanwege zijn compacte afmetingen. De beschikbare ruimten voor technische installaties waren hier namelijk één van de ontwerpuitdagingen. Omdat Spirotech van alle producten 3D-modellen voor gebruik in een Bouw Informatie Model (BIM) als extra service ter beschikking stelt, kunnen wij onze projecten tot in de kleinste details voorbereiden.”    

‘Omdat de Spirotech-producten van een hoge kwaliteit zijn en jarenlang probleemloos functioneren, hoeven wij echter maar zelden een beroep te doen op de serviceafdeling van Spirotech.’

Projectervaringen

“Bij dit project hebben de SpiroVent Superior S250 vacuümontgassers binnen enkele weken vrijwel geruisloos alle opgeloste en vrijgekomen lucht uit het systeemwater verwijderd”, vervolgt Verdoold. Gezien de voordelen van ontluchting is tijdens een overleg met Spirotech het idee ontstaan om een makkelijk verplaatsbare mobiele versie te maken, die wij als extra service na elke projectoplevering enkele weken in de installatie kunnen hangen. Daarmee kunnen wij dan het rendement van alle nieuw geleverde installaties verhogen. Verder zijn de Spirotech producten eenvoudig te installeren en lekken ze niet. Een voordeel van de SpiroTrap MB3 vuilafscheider is de sterke magneet voor het effectief verwijderen van (magnetisch) vuil terwijl de installatie in gebruik is. Tijdens projecten in uitvoering is de Spirotech-accountmanager ons eerste aanspreekpunt, die zo nodig een servicecollega inschakelt. Omdat de Spirotech-producten van een hoge kwaliteit zijn en jarenlang probleemloos functioneren, hoeven wij echter maar zelden een beroep te doen op de serviceafdeling van Spirotech.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details