NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Residentie Asterias brengt ­frisse zeelucht naar binnen dankzij ­hoogwaardige ventilatie
Het gebouw vormt een mooi geheel in beide straten waarbij rekening werd gehouden met alle buurtbewoners.

Residentie Asterias brengt ­frisse zeelucht naar binnen dankzij ­hoogwaardige ventilatie

Zoals elke kustgemeente in België wordt ook De Panne geconfronteerd met een dualiteit tussen een aangename plaats om te vertoeven voor haar inwoners en het creëren van aantrekkelijke verblijfsplaatsen voor de toeristen en bezoekers. Een mooi evenwicht door behoud van het authentieke karakter bij renovatie en het streven naar vernieuwende architectuur bij nieuwbouw is het streefdoel en meteen ook de uitdaging van deze gemeente. 

De DUCO SkyVent toevoerroosters zijn uiterst geschikt voor windbelaste toepassingen

Residentie Asterias in De Meeuwenlaan is een mooi voorbeeld van een appartementen­complex dat met haar moderne uitstraling zorgt voor een frisse toets in de buurt. Voor het installeren van een energiezuinige en door­gedreven ventilatieoplossing werd beroep gedaan op DUCO.

Conceptueel doordachte keuzes

Residentie Asterias omvat 13 ruime apparte­menten en een ondergrondse garage. In de zomer van 2018 werd de vergunning goedgekeurd, in het najaar van 2020 startten de effectieve bouw­werken en aan het begin van 2023 werden alle appartementen opgeleverd. Bij het ontwerp van de residentie werden conceptueel door­dachte keuzes gemaakt om ervoor te zorgen dat het appartementencomplex mooi opgaat in zijn omgeving.

Door hun hoogste klasse wind- & waterdichtheid zijn de SkyVent roosters de ideale oplossing voor windbelaste toepassingen.

Architecte Janis Filieux: “Aan de kant van de Vlaanderenstraat is bewust gekozen om een lange doorlopende gevel met appartementen te zetten. Zo gaat deze gevelrij mooi op met de bestaande rijwoningen in deze straat. Aan de kant van de Meeuwenlaan werd dan weer gekozen om een kortere gevel met appartementen op te trekken. Daar staan immers meer losstaande woningen. Tevens werd een opening voorzien met de rechterbuur zodat de zon niet wordt weggenomen uit zijn woning. Dit zorgt voor een mooi geheel in beide straten waarbij rekening werd gehouden met alle buurtbewoners.”

Residentie Asterias omvat 13 ruime appartementen en een ondergrondse garage.

Breng de zeelucht naar binnen

De bewoners van Residentie Asterias kunnen niet alleen genieten van een centrale ligging, ruime appartementen en een moderne architectuur. Dankzij de SkyVent ventilatieroosters van DUCO kunnen ze eveneens rekenen op een optimaal en gezond binnenklimaat.

“De DUCO SkyVent AK roosters zorgen ervoor dat frisse lucht zich vrij kan bewegen tussen de verschillende ruimtes in het appartementen­complex”, zegt rchitecte Janis Filieux. “Elke ruimte wordt op deze manier efficiënt en onzicht­baar geventileerd. Zo wordt energetisch, akoestisch en thermisch comfort voorop gezet en kan elke bewoner niet alleen genieten van de frisse, gezonde zeelucht buitenshuis maar ook binnenshuis.”

Dankzij de SkyVent ventilatieroosters van DUCO kunnen bewoners rekenen op een optimaal en gezond binnenklimaat.

Bestand tegen wind, regen en stormweer

Door hun hoogste klasse wind- & waterdichtheid zijn de SkyVent roosters de ideale oplossing voor windbelaste toepassingen zoals hoogbouw aan de kust. “De DUCO SkyVent toevoerroosters zijn uiterst geschikt voor windbelaste toepassingen”, bevestigt ook de architecte. “Ze zijn immers bestand tegen regen, stormweer en wind. Ideaal voor projecten aan de kust waar de wind nagenoeg altijd aanwezig is”. 

Voor het installeren van een energiezuinige en doorgedreven ventilatieoplossing werd beroep gedaan op DUCO.

Uitstekende samenwerking 

Het project Asterias kan beslist omschreven worden als een succesverhaal. De werken verliepen vlot, alsook de oplevering en niet in het minst ook de samenwerking tussen de verschillende partijen. Dat onderschrijft ook bouwheer Peter Lowagie: “De samenwerking tussen alle partijen verliep zeer vlot. Het architecturaal sterke oog van Janis Filieux, de ervaringsdeskundige bouwpromotor Hendrik Blomme van Samyn bvba die alles in goede banen leidde en de nauwgezette opvolging van ontwikkelaar NV Kubo. We begrepen elkaar zeer snel wat het algehele proces zeker ten goede kwam.” En dat is belangrijk, want “een succesverhaal schrijf je immers nooit alleen”, besluit Lowagie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details