NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Resideo toont op ISH hoe hun nieuwe producten beschermen wat belangrijk is

Resideo toont op ISH hoe hun nieuwe producten beschermen wat belangrijk is

Resideo Technologies Inc., een wereldwijde leverancier van oplossingen voor wooncomfort en -beveiliging, lanceert deze week op ISH Frankfurt 2023 z’n nieuwste producten en oplossingen. Op ’s werelds grootste vakbeurs voor HVAC en water onthult het bedrijf slimme producten die installateurs en gebruikers ondersteunen bij het aanpakken van de huidige uitdagingen in energie- en waterbeheer.

De introducties variëren van energie-efficiënte producten1 als kamerthermostaten, multizone-regelaars, waterlekdetectoren tot loodvrije PRV-kleppen en nieuwe energie-efficiënte gasadaptoren en producten die ‘waterstof-ready’ zijn. Zo maken de oplossingen van Resideo nu al een verschil voor toekomstige generaties.

Het verschil maken: voor de professionele installateur én de consument

Wereldwijd willen professionele installateurs producten die hun werk vereenvoudigen. Consumenten willen gebruiksvriendelijke oplossingen om hun huis efficiënt en zonder hoge kosten te verwarmen. Op ISH toont Resideo met twee producten hoe ze aan deze wensen kunnen voldoen:

 • Honeywell Home HCC100 Multizone Vloercomfortregelaar: Deze vereenvoudigt de installatie van de vloerverwarming en -koeling voor installateurs en geeft consumenten de mogelijkheid om tot wel acht zones individueel te regelen. De HCC100 past op eenvoudige wijze in zowel bestaande als nieuwe installaties. De bijpassende Resideo Pro app maakt installatie en configuratie eenvoudiger en overzichtelijker. 

Krzysztof Meinicke, Air Product Director, legt het belang van deze productontwikkeling uit: “De energieprijzen blijven het nieuws domineren en efficiëntienormen worden aangescherpt. Daardoor zijn we getuige van een revolutie die de hele verwarmingsindustrie overspoelt. De verschuiving van traditionele gasketel naar warmtepompen en van radiatoren naar vloerverwarming, vormt voor iedereen een uitdaging – ook voor installateurs. Onze nieuwe Honeywell Home HCC100 Multizone Vloercomfortregelaar biedt een betrouwbare multizone oplossing voor zowel boilers als warmtepompen.

 • Honeywell Home DT4 kamerthermostaat gamma: Door de betrouwbaarheid en eenvoud van kamerthermostaten uit de jaren ’70 te combineren met een nieuw modern ontwerp en de techniek van vandaag, creëerde Resideo een reeks kamerthermostaten die direct inspelen op de feedback van de installateur:
  • Een slank, modern ontwerp dat in ieder interieur past.
  • Een veelzijdige kamerthermostaat die men kan integreren in zowel nieuwe als oudere verwarmingssystemen, waardoor de installateur deze thermostaat altijd bij zich wil hebben.
  • Een oplossing die consumenten helpt bij het verbeteren van de energie-efficiëntie thuis door middel van een eco-functie, die de temperatuur gedurende een bepaalde periode verlaagt of verhoogt.
  • Een geavanceerde keuze die samenwerkt met slimme warmtezoneringsoplossingen waaronder vloerverwarming en warmtepompoplossingen.

Luke Cairns, Resideo’s EMEA Senior Product Manager, over het verschil dat deze kamerthermostaat kan maken voor installateurs en huiseigenaren: “Eén van onze bedrijfswaarden richt zich op de behoefte van de klant. Daar beginnen we mee. Tijdens het ontwikkelingsproces van dit product brachten we veel tijd door met installateurs in heel Europa. Zo konden we een product ontwerpen dat echt impact zou hebben op hun installatie- en applicatievereisten en bijdraagt aan het oplossen van de energie-uitdagingen van de consument.

Energie-efficiënte beheren draait niet alleen om verwarmen en koelen. Daarbij is ook een belangrijke rol weggelegd voor waterbeheer. Op ISH lanceert Resideo twee nieuwe waterbeheerontwikkelingen:

 • De loodvrije D06F-LF PRV: Een uitbreiding op het bestaande loodvrije assortiment van Resideo dat installateurs helpt om te blijven voldoen aan nieuwe regelgevingen* en voorkomt dat er meer lood in het milieu terecht komt tijdens de productie, installatie en recycling.
 • De L-Series producten voor waterbeheersing: Beschermt consumenten tegen prijzige waterschade en verzekeringsclaims. De L1 waterlekkage- en vorstdetector op WiFi waarschuwt consumenten voor lekkages en bevroren leidingen door middel van app notificaties, waarschuwingen op locatie en een alarm. Ondertussen sluit de betaalbare Resideo Braukmann L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter automatisch de watertoevoer af wanneer een waterlekkage is gedetecteerd via de aangesloten sensorkabel of door een gekoppelde WiFi-waterlekkage- en vorstdetector. De twee producten samen vormen een compleet beschermingssysteem tegen wateroverlast en zijn verbonden via de Resideo Smart Home app. Het systeem waarschuwt voor lekkages en beschermt zo bezittingen en het huis tegen potentieel kostbare reparaties.

Sylvain Baladon, Global Water Product Director, vertelt over de toegevoegde waarde van de nieuwe L-series voor consumenten: “Waterschade is één van de meest voorkomende claims bij woningen. Iedereen die wel eens een dramatische lekkage meemaakte, weet hoe verwoestend en duur dat kan zijn. Al velen jaren richten wij ons op de bewustwording hiervan door middel van ons bestaande assortiment waterlekdetectoren. Met onze nieuwe L5 WiFi-waterlekkage-afsluiter zetten we de volgende stap en maken we een verschil in de snelheid waarmee huizen en bezitten beschermd kunnen worden na de detectie van een lekkage.

Resideo maakt ook het verschil op het gebied van training. De Resideo Academy biedt flexibele online en persoonlijke lessen in de vorm van rollenspellen gecreëerd door professionals. Meer informatie via Resideo Academy of download de Resideo Academy app2.

Het verschil maken: voor het klimaat

We zitten midden in de transitie naar een koolstofvrije wereld waarbij iedereen de gevolgen voelt van de onbalans tussen vraag een aanbod van energie. De manier waarop we energie gebruiken moet veranderen. Daarom geven de teams van Resideo wereldwijd, met behulp van innovatieve hardware en diensten, opnieuw vorm aan de belangrijkste onderdelen van het energietraject.

Samen met partners stelt Resideo huiseigenaren in staat om de gemeenschappelijke energievoorziening beter te beheren en behouden. Het bedrijf optimaliseert en vereenvoudigt het energietraject met behulp van een slimmer, efficiënter, duurzamer en betrouwbaarder systeem.

 • Warmtepompen: Resideo’s technologische ontwikkelen vereenvoudigen het apparaatontwerp voor Original Equipment Manufacturing (OEM-)klanten. Het bedrijf biedt elektronische oplossingen voor zowel mono block/split als hybride typen toestellen die voldoen aan de tegenwoordig hoge eisen voor energie-efficiëntie en -prestaties. Consumenten kunnen deze componenten eenvoudig integreren in het Connected Home Ecosysteem van Resideo. Ze werken naadloos samen met Resideo’s Honeywell Home HCC100 Multizone Vloercomfortregelaar en de DT4 kamerthermostaat.

Fabio Mariani, Global Warmtepomp Product Director, adviseert: “Omdat we kerncompetenties hebben rond koelcyclusbeheer en ontdooi-optimalisatie, kunnen Resideo’s warmtepompregelingen OEM-klanten helpen om hun toestellen naar het volgende niveau van efficiëntie en energieverbruik te tillen, zonder afbreuk te doen aan hun prestaties.

 • Waterstoftechnologieën: Ook Resideo’s componenten en verbrandingscontrolesystemen voldoen aan de huidige hoge eisen wat betreft energie-efficiëntie en energieprestaties. Het bedrijf is klaar voor de waterstofevolutie. Haar producten zijn goedgekeurd voor 100% waterstof en omvatten: faalveilige vlakbewaking, een compleet verbrandingscontrolesysteem en conversiekits voor ketels om de overstap van aardgas naar waterstof mogelijk te maken.

Maurizio Nannetti, Global Energy Product Director, legt uit wat dit voor consumenten betekent: “We kunnen onze ketelklanten helpen om ‘waterstof-ready’ te zijn. Met onze laatste ontwikkelingen tonen we dat we voorop lopen op het gebied van verbrandingscontrolesystemen en voorbereid zijn om toekomstige, duurzame verbrandingstoestellen te innoveren.

Mario Moura, Products & Solutions EMEA Managing Director, somt het brede Resideo-portfolio op dat te zien is op ISH 2023: “ISH is één van ’s werelds grootste vakbeurzen die zich volledig focust op verantwoord energie- en waterbeheer. Het is daarom belangrijk dat we bestaande en nieuwe klanten ons brede scala aan producten en oplossingen laten zien waarmee ze de uitdagingen van vandaag aankunnen. Daarmee tonen we meteen aan hoe gefocust we zijn op het maken van een positieve impact op de planeet. Het laten zien hoe je op een duurzame manier een verschil kunt maken, is nog nooit zo belangrijk geweest.

Ontdek meer over Resideo’s inspanningen op het gebied van duurzaamheid in het uitgebreide rapport over milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Download het rapport op www.resideo.com/sustainability en lees meer over Resideo’s duurzaamheidsreis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details