NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Revolutionaire windmolen biedt oplossing voor groenere toekomst

Revolutionaire windmolen biedt oplossing voor groenere toekomst

Ontwikkelingen op vlak van hernieuwbare energie staan niet stil. Heel wat overheden en bedrijven zijn volop aan het onderzoeken hoe we de klimaatdoelstellingen alsnog kunnen bereiken. In het kader daarvan pakte het Belgische bedrijf Suwie onlangs uit met de voorstelling van een nieuwe revolutionaire energiebox. Voor de verdeling van de windturbine rekenen ze echter op een gedreven verdeler met kennis van zake, zoals Teknica, het bedrijf van Thomas Demeulenaere.

teknica

De RIYAH- energiebox is met zijn 1,6 meter op 1,6 meter en hedendaags design, uniek in zijn soort en kan makkelijk rond of op het huis worden geplaatst. De compacte box bestaat uit een windturbine die verticaal ronddraait en zo energie opwekt. Het gaat om een hybride systeem waarbij de turbine wordt gecombineerd met zonnepanelen die zorgen voor extra energieproductie en een nog hoger rendement.  De energiebox zou zo in staat zijn om genoeg elektriciteit op te wekken voor een modaal gezin. Men spreekt echter van een revolutie omdat de RIYAH samen wordt aangeboden met een hybride off-grind omvormer met batterij, waardoor men volledig onafhankelijk kan worden van externe energieleveranciers. De energie die niet meteen wordt verbruikt wordt immers opgeslagen en kan worden gebruikt wanneer het gezin er nood aan heeft.

“Op vandaag is het zo dat energie opgewekt door andere hernieuwbare bronnen, ofwel meteen moet worden verbruikt of terug wordt gestoken op het elektriciteitsnet. Voor een modaal gezin, die veel verbruik kent ‘s avonds, is dat niet ideaal. De zon schijnt dan immers niet meer. Dankzij onze energiebox is dat verleden tijd.” Vertelt Thomas Demeulenaere, zaakvoerder van Teknica.  “Doordat de RIYAH-energibox ook in staat is om  elektriciteit op te slaan in de batterij, heb je op gelijk welk moment toegang tot jouw eigen opgewekte, groene elektriciteit. Beter voor de natuur, maar dit zal ook een serieus verschil maken op de maandelijkse energiefactuur.”

Maar ook voor bedrijven kan de RIYAH-energiebox een oplossing bieden. “Voor bedrijven, die meestal een hogere elektriciteitproductie hebben, zorgen we voor een oplossing op maat, waarbij wij verschillende energieboxen koppelen voor een optimale dekking. Doordat de box zo stil is (zo’n 10db) en er aandacht werd besteed aan het design, zijn er trouwens ook nooit problemen met klagende buren. Wat vaak anders is met andere bronnen van hernieuwbare energie. ” knipoogt Demeulenaere.

De energiebox kwam er uiteraard niet zomaar. De ontwikkeling gebeurde door twee West-Vlaamse ingenieurs, die liever niet in de schijnwerpers komen te staan. Revolutionaire aspect zit in de constructie van de kooi. “Die is gebaseerd op data van jarenlange onderzoeken. Andere bedrijven gingen al met de data aan de slag maar zijn nooit in geslaagd een dergelijk product op de markt te brengen. De RIYAH is dan ook dé revolutie in hernieuwbare energie.” Zegt Demeulenare. “We merken soms dat mensen nog wat aarzelend zijn omdat het om een nieuw product gaat, maar eens ze de energiebox in actie zien en vooral wanneer ze de resultaten bekijken, is men overtuigd dat dit de weg naar de toekomst is. Als je dan nog bedenkt hoeveel onderzoek en testen vooraf gegaan zijn, aan het lanceren van de RIYAH, dan weet je dat je goed zit. Het samenvoegen van wind- & zonne-energie in één box in combinatie met de batterij zorgt er voor dat deze energiebox de wereld van de groene energie zal veranderen.” vertelt een enthousiaste Demeulenaere.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details