NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Reznor optimaliseert energiebesparing met nieuwe Guardian luchtgordijnen

Reznor optimaliseert energiebesparing met nieuwe Guardian luchtgordijnen

Een luchtgordijn is een belangrijk middel om het energieverbruik in een publieke ruimte te verlagen. Om klanten daarbij nog meer energie-efficiëntie te bieden, heeft Reznor zijn assortiment luchtgordijnen uitgebreid met de Guardian. De Guardian vervangt de AC en ACR, is kleiner en is uitgerust met functies die hem effectiever en gebruiksvriendelijker maken.

In winkels en andere openbare ruimtes worden deuren constant geopend. Dit veroorzaakt energieverlies, is nadelig voor het comfort en laat stof en insecten binnen. Om dit te voorkomen, kan een Reznor Guardian-luchtgordijn worden geplaatst boven de deuropening. Guardian-luchtgordijnen produceren een luchtstroom over de volledige deurbreedte, die de binnen- en buitenklimaatzones scheidt. Zo kunnen deuren open blijven zonder veel energie te verliezen of te moeten inboeten aan comfort.

Eén van de meest opvallende Guardian innovaties is het honingraatontwerp van het uitblaasrooster. In tegenstelling tot een conventionele (lineaire) uitlaat, zorgt een honingraatrooster voor een gelijkmatige luchtverdeling over de gehele breedte van de uitblaasopening.

De Guardian wordt geleverd met wasbare filters in het luchtinlaatpaneel. Toegangspanelen tot ventilatoren en bedrading zijn ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden verwijderd, zelfs bij de 2.0m-modellen. Voorheen was dit een klus voor twee personen. Het geluidsniveau is ook verlaagd.

Het Guardian-assortiment bestaat uit de modellen GS (opbouw) en GR (verzonken), elk verkrijgbaar in lengtes van 1,0 m, 1,5 m en 2,0 m. Een verticale versie (GV) is binnenkort beschikbaar. Elk van deze modellen is verkrijgbaar als ambient (onverwarmd), elektrisch verwarmd of met warmwaterbatterij. De verwarmde modellen zijn leverbaar met vermogens tussen 9 en 24 kW. Een ventilator met 3 snelheden is standaard gemonteerd. Afhankelijk van de toepassing zijn de toestellen geschikt voor een montagehoogte van 3 of 4 m.

Alle elektrisch verwarmde modellen zijn nu standaard uitgerust met de SmartElec3-controller, die de ingestelde temperatuur automatisch handhaaft en de Guardian tot 50% energiezuiniger maakt. SmartElec3 beschikt immers over een proportioneel regelalgoritme dat de uittredeluchttemperatuur opdrijft wanneer de buitentemperatuur daalt. Het verlaagt ook de temperatuur van de uittredende lucht naarmate de buitentemperatuur stijgt.

Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen klanten het Guardian luchtgordijn volledig bedienen, inclusief het instellen van de temperatuur (LPHW en elektrische verwarmingsmodellen) en 3 ventilatorsnelheden. Deze aantrekkelijke unit biedt een aantal bedieningsopties die geschikt zijn voor alle toepassingen, zoals thermostaten die zijn gekoppeld aan sensoren voor gesloten deuren. Deze schakelen de toestellen aan of uit om energie te besparen. Buitentemperatuursensoren kunnen ook worden uitgeschakeld bij warmer weer, terwijl timers ervoor zorgen dat de units alleen werken wanneer dat nodig is.

De Reznor Guardian is vanaf september beschikbaar en wordt in België exclusief verdeeld door Molimex-therm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details