NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Robuuste verwarmingsketels voor tijdelijke installaties
‘We trachten om projectleiders, studiebureaus en bedrijven zo goed mogelijk te ondersteunen om de koppeling op hun installatie snel te laten verlopen met de juiste pompen, warmtewisselaars en flexibels.’

Robuuste verwarmingsketels voor tijdelijke installaties

Als specialist in tijdelijke verwarmingsinstallaties verhuurt het West-Vlaamse Dermac verwarmingsketels en warmwaterboilers die een gebouw of project van warmte kunnen voorzien, in afwachting van bijvoorbeeld de oplevering of de reparatie van een defecte ketel. Daarvoor doet Dermac heel vaak een beroep op verwarmingsketels van Ygnis. ‘We kunnen deze veelzijdige verwarmingsketels in een brede range aan toepassingen en projecten snel en eenvoudig inzetten’, klinkt het bij Dermac.

Kris Sampers (links) en Charles Deruyck (rechts).

Dermac is gespecialiseerd in de verhuur van verwarmingsinstallaties. Het bedrijf levert en plaatst verwarmingsketels op stookolie, gas of elektrische verwarming. Deze verwarmingstoestellen kunnen worden ingezet in de bouw of industrie en als tentverwarming, maar ook in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Soms is de tijdelijke verwarming slechts voor enkele dagen nodig, in andere gevallen kunnen de units maanden of zelfs jaren blijven staan.

Vraag naar comfort is gestegen

Charles en vader Marc Deruyck, Chief Executive Officers bij Dermac: “We mikken met onze oplossing op projecten en situaties waar nood is aan tijdelijke warmte. Dat kan gaan om een groot bouwproject waar de stookplaats wacht op de gasaansluiting, of een gebouw waar de verwarmingsinstallatie tijdelijk defect is. Een ander voorbeeld: in een nog niet afgerond deel van een warmtenet kunnen wij een tussenstation plaatsen, om de mensen toch al te kunnen voorzien van warmte in afwachting van hun aansluiting op het warmtenet.” Charles stelt vast dat er meer vraag komt naar tijdelijke verwarmingsoplossingen. “Er gaan niet meer installaties defect dan vroeger, maar de vraag naar comfort is wel groter en belangrijker geworden. Snel schakelen en een adequate oplossing kunnen voorzien, is belangrijker dan ooit.”

Een verwarmingsinstallatie voor tijdelijk gebruik is onderhevig aan enkele belangrijke criteria. Flexibiliteit is het codewoord, vervolgt Deruyck. “We komen altijd terecht op plaatsen waar de situatie en context fundamenteel anders zijn. Daarom hebben we nood aan verwarmingstoestellen die in uiteenlopende toepassingen onmiddellijk toepasbaar en effectief zijn. Ze moeten gemakkelijk verplaatsbaar en hanteerbaar zijn, bijvoorbeeld met een torenkraan of een heftruck. We trachten om projectleiders, studiebureaus en bedrijven zo goed mogelijk te ondersteunen om de koppeling op hun installatie snel te laten verlopen met de juiste pompen, warmtewisselaars en flexibels. Hiervoor dient onze installatie eenvoudig aanpasbaar zijn naar de klant toe. Natuurlijk is energie-efficiëntie ook in tijdelijke installaties een belangrijke voorwaarde.” Ook robuustheid is een factor die niet uit het oog mag verloren worden. “Vaak blijven deze toestellen buiten staan, in weer en wind. Daarom is een goede inkasting, om de unit vorstvrij te houden in de winter, belangrijk. Die fabriceren we dan ook zelf”, aldus Charles.

Mobiele stookplaatsen in een werkplaats.

Nauwelijks onderhevig aan slijtage

Intussen werkt Dermac al vijf jaar nauw samen met Ygnis. De verwarmingsketels van Ygnis worden in België verdeeld door Groupe Atlantic. De toestellen van Ygnis zijn een uitstekende oplossing voor de noden van de klanten van Dermac. “Het zijn robuuste, sterke ketels die nauwelijks onderhevig zijn aan slijtage”, zegt Charles. “Het zijn ketels die een kloeke uitrusting combineren met een hoog rendement. Bovendien kunnen de ketels druk- en temperatuurschommelingen in de installatie van de klant probleemloos verwerken. We kunnen deze veelzijdige verwarmingsketels in een brede range aan toepassingen en projecten snel en eenvoudig inzetten.”

Dermac levert verschillende Ygnis-ketels, met een range die kan variëren van 100 kW tot 4 MW. Het betreft voornamelijk ketels uit het LR- en het LRR-gamma van Ygnis. Charles: “De exacte keuze hangt af van de vraag van de klant. Heeft hij nood aan hoge of lage temperaturen? Natuurlijk speelt ook de energiebron een rol. In 90 procent van de gevallen kiezen we voor een stookolieketel, omdat gas minder flexibiliteit biedt – zo is er niet altijd meteen een aansluiting op het gasnet mogelijk. Wanneer we toch voor een installatie op gas kiezen, doen we vaak een beroep op het VARFREE-gamma van Ygnis.”

Goede band

Charles is zeer tevreden over de samenwerking met Ygnis. “We proberen nauw contact te houden met de experts van Ygnis, en na al die jaren kennen we de mensen én de producten inmiddels bijzonder goed. We hebben zelf de expertise in huis om de berekening op vlak van vermogens of debieten uit te voeren, maar met technische kwesties of problemen kunnen we altijd terecht bij Ygnis voor deskundige ondersteuning.” Kris Sampers, Project Account Manager bij Ygnis, sluit zich daar volmondig bij aan: “Wanneer een klant ons contacteert voor de vervanging van een defecte ketel en op zoek is naar een tussentijdse oplossing, kunnen we deze steeds met een gerust hart doorverwijzen naar Dermac”, aldus Sampers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details