NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ronny Smismans wordt Directeur Facility Management van EEG Group en vestigingsdirecteur van EEG Gullegem

Ronny Smismans wordt Directeur Facility Management van EEG Group en vestigingsdirecteur van EEG Gullegem

In 2023 zet EEG Group een nieuwe strategische stap met de oprichting van een nieuwe business unit Facility Management. Deze unit garandeert naast de engineering en de installatie voortaan ook het slimme beheer van de EEG-installaties. Om deze business unit in goede banen te leiden, neemt Ronny Smismans vanaf vandaag de rol van Directeur Facility Management op zich. Hij combineert deze functie met die van vestigingsdirecteur bij EEG Gullegem.

Nieuwe business unit

EEG Group brengt duurzaam comfort in gebouwen door de integratie van de meest innoverende technologieën op het vlak van HVAC, sanitair, elektrotechniek, energie- & klimaatbeheer, medische gassen, medische apparatuur en brandbeveiliging.

Dit jaar zet EEG een belangrijke nieuwe strategische stap in zijn ontwikkeling en roept het de nieuwe business unit ‘Facility Management’ in het leven. Met deze nieuwe business unit beoogt EEG Group een gemaximaliseerd data-driven onderhoud en beheer van faciliteiten. Concreet betekent dit dat gebouwen voortaan optimaal worden beheerd op het vlak van bijvoorbeeld energie en kosten.

Ronny Smismans neemt vandaag de leiding van deze nieuwe business unit op zich. Hij wordt Directeur Facility Management en gaat nauw samenwerken met de verschillende serviceverantwoordelijken binnen EEG. “Door de krachten te bundelen en meer samen te werken over de verschillende services heen zullen we de data beter kunnen gebruiken en zo tot nieuwe inzichten komen,’ aldus Smismans. ‘Op basis van gecombineerde realtime data zullen we perfect kunnen voorspellen wanneer een gebouw onderhoud nodig heeft en veel korter kunnen schakelen op het vlak van energieverbruik.’

Ronny kan bogen op een jarenlange ervaring in facility management bij onder meer Barco en Ghelamco. Sinds 2020 had Ronny de algemene leiding over het bouwbedrijf Willemen Construct.

Vestigingsdirecteur

In de eerstkomende jaren zal Ronny zich als vestigingsdirecteur ook ontfermen over de dagelijkse leiding van EEG Gullegem. Zijn ervaring als Algemeen Directeur van Willemen Construct zal Ronny aanwenden voor het coachen en de verdere begeleiding van de stuurgroep en het volledige team van EEG Gullegem. 

Zo zal Didier Vanden Broucke, die sinds half 2019 de functies van Algemeen directeur en vestigingsdirecteur combineerde, zich na een overdrachtsperiode ten volle kunnen concentreren op zijn rol als Algemeen directeur. 

Ronny is enthousiast over deze nieuwe uitdaging binnen een sector waarin hij al een jarenlange expertise heeft opgebouwd: “Ik ben bijzonder blij met deze nieuwe functie van Directeur Facility Management binnen EEG Group. Ik volg EEG al lang en ben onder de indruk van de snelle groei van dit Belgische familiebedrijf dat openstaat voor nieuwe inzichten en technieken. Met mijn ervaring als opdrachtgever, algemeen directeur en expert multitechniek heb ik een duidelijk en compleet beeld van de uitdagingen waar opdrachtgevers mee te kampen krijgen. Deze ervaring geeft mij de mogelijkheid om de verschillende partijen op een adequate manier te helpen en zo het verschil te maken voor EEG Group,’ besluit Smismans.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details