NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Roots niet uit het oog verloren

Roots niet uit het oog verloren

Uitgebreid aanbod voor de koeltechnische installateur

Linum Europe heeft inzake HVAC een ijzersterke reputatie opgebouwd, maar ook op gebied van koeltechniek is het bedrijf een actieve speler. Meer zelfs: toen Fred Vanderbeke Linum in 1983 oprichtte was de firma in de eerste plaats actief in toebehoren voor koel-en vriesinstallaties en rekstellingen. 36 jaar later is dit nog steeds een belangrijk onderdeel van het Linum-gamma. Robbie Naessens, Marketing Manager Linum Europe: “Inzake HVAC-oplossingen zijn we enorm sterk gegroeid, maar we verloochenen nooit onze roots.”

Linum verzorgt niet de koeling zelf, verduidelijkt Naessens: “We leveren bijvoorbeeld geen koelgassen, verdampers of compressoren. We kunnen wel helpen met allerhande componenten en servicetoebehoren voor de montage en het onderhoud van een koeltechnische installatie.” Linum is ver-deler van onder meer glasdeuren, rekken, sluitingen, plinten, profielen en scharnieren. Al deze producten zijn ontworpen voor gebruik in geklimatiseerde omstandigheden.

OEM en-of vervangdichtingen op maat voor koelmeubelen, huisspecialiteit bij Linum Europe.

 

Breed aanbod

Net als in de HVAC-markt bestaat het klantenbestand van Linum voor koeltechniek voornamelijk uit installateurs, in dit geval de installateurs die zich specialiseren in koeltechnieken. Linum levert nooit rechtstreeks aan de eindklant. Naessens: “We zetten in op een breed aanbod, zodat de installateur bij ons alles kan vinden wat hij nodig heeft.”

Het gamma is dus sterk gevarieerd: zo is Linum de verdeler van de tweecomponenten isolatieschuimen van Froth-Pak (professioneel schuim met hoge isolatiewaarde), koelbeslag van onder meer Fermod, rekstellingen voor koelkamers van het merk Fermostock, en glasdeursystemen van Cisaplast. Naessens: “Het type glasdeur bepaalt toch voor een stuk mee de sfeer in de winkel. We volgen de trends op de markt: vroeger waren de deuren vooral standaard aluminiumkleurig, nu is er een stijgende vraag naar zwarte deuren en de bijhorende zwarte rekken voor flesjes en blikken.”

Opvolging en snelheid zijn van groot belang in de koeltechnische sector, zeker bij problemen. “Alle producten in de koelcel moeten immers voedingsgeschikt blijven. De koeltechnieker moet snel kunnen reageren op pannes, en dus is het belangrijk dat hij bij ons snel geholpen kan worden. Daarom hebben we altijd een ruime voorraad aan serviceproducten, zoals scharnieren en sluitingen, maar ook deurdichtingen, waarvoor we zelfs gepast maatwerk kunnen aanbieden”, zegt Naessens.

Fermod, gespecialiseerd deurbeslag voor koel- en vriesceldeuren.

 

Nieuwe locatie

Om haar installateurs in de toekomst nog beter te kunnen bedienen, plant Linum Europe heel binnenkort een verhuis naar een nieuwe, grotere locatie. “We blijven wel in Kuurne, waar tenslotte onze roots liggen”, zegt Naessens. “Al onze afdelingen verhuizen naar een gloednieuw gebouw van 35.000 m². We hebben daar meer ruimte ter beschikking, en kunnen dus nog beter én sneller inspelen op de noden van de installateurs.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details