NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Samen voor een plasticvrije toekomst: GROHE en Everwave maken rivieren schoon<br>met de hulp van klanten

Samen voor een plasticvrije toekomst: GROHE en Everwave maken rivieren schoon
met de hulp van klanten

  • Voor zijn verantwoord bedrijfsmanagement met betrekking tot “Behoud van hulpbronnen”, “Klimaatneutrale productie” en “Wereldwijde sociale betrokkenheid”, kreeg GROHE de Special Award bij de jaarlijkse Duitse Kitchen Innovation Award 2022. 
  • 54 procent van de Europese consumenten wil bijdragen aan een plasticvrije wereld
  • GROHE Blue: GROHE stelt retailpartners in staat om concrete oplossingen te bieden voor een duurzamer dagelijks leven en een directe impact op het milieu. 
  • 30 ton afval ingezameld: Succesvolle opruimactie in Bosnië en Herzegovina dankzij de GROHE Blue klanten

Consumenten willen steeds vaker een bijdrage leveren aan de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering door te kiezen voor een duurzamere levensstijl en voor productoplossingen die hen daarbij helpen. In een representatief onderzoek uitgevoerd door YouGov in opdracht van GROHE, gaf 54 procent van de respondenten aan dat een nieuw product hen moet ondersteunen bij het besparen van plastic in hun dagelijks leven – vóór het besparen van afval (53 procent) en energie (51 procent).  Leefruimtes zoals keukens zijn een centraal punt in het dagelijks leven van consumenten. Keukenstudio’s en installateurs bevinden zich in een unieke positie om het plastic gebruik te helpen verminderen door innovatieve producten aan te bieden en betrouwbare experts op het gebied van duurzaamheid te worden. GROHE, een wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen, biedt zijn partners een productlijn die ideaal gepositioneerd is om de plastic voetafdruk van eindgebruikers te verkleinen.

Een portfolio die is afgestemd op de verwachtingen van de consument

Het hebben van een portfolio dat voldoet aan de duurzaamheid behoeften van de consument en tegelijkertijd producten van hoge kwaliteit levert, is een win-win voor zowel professionele partners als hun klanten. Met zijn GROHE Blue watersysteem heeft het merk een echte gamechanger gecreëerd: Het biedt niet alleen gekoeld, gefilterd en indien gewenst koolzuurhoudend water rechtstreeks uit de kraan thuis, maar het stelt consumenten ook in staat plastic flessen te vermijden, waardoor een gezin van vier tot wel 800 flessen per jaar kan besparen.  Het product biedt hetzelfde, zo niet meer gemak in het dagelijks leven, terwijl het tegelijkertijd rechtstreeks bijdraagt aan een toekomst met minder plastic. Als er geen actie wordt ondernomen, zal het probleem van plastic afval alleen maar erger worden. Volgens de laatste studie van het WWF zal de plastic afval concentratie in de oceanen tegen 2050 verviervoudigen. 

“We kunnen deze crisis alleen samen aanpakken. Als merk van de LIXIL-familie is het absoluut essentieel voor GROHE om ervoor te zorgen dat we de hulpbronnen beschermen die moeder natuur ons heeft gegeven. Eén organisatie of merk alleen kan niet bereiken wat er moet gebeuren en daarom willen we zowel consumenten als partners in staat stellen om samen een duurzamere toekomst te creëren,” zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA en Co-CEO GROHE AG. “Met innovatieve producten zoals het GROHE Blue watersysteem ondersteunen we onze B2B-partners om mee te gaan op deze reis met een innovatief, hoogwaardig productportfolio waarmee zij en hun klanten echt een verschil kunnen maken.”

Oplossingen met een direct effect 

Producten zoals GROHE Blue bieden een echte oplossing aan voor een duurzamer dagelijks leven. GROHE stelt consumenten niet alleen in staat om plastic flessen te vermijden, maar steunt ook de vermindering van reeds bestaand plastic afval. Sinds 2019 bundelt het merk zijn krachten met Everwave, een niet-gouvernementele milieuorganisatie die innovatieve afvalinzamel boten gebruikt om plastic afval te verzamelen voordat het mariene ecosystemen beschadigt. Als onderdeel van GROHE’s “Made for your water”-campagne kregen consumenten de kans om een directe bijdrage te leveren voor een properder milieu. Voor elke GROHE Blue die tussen 1 augustus en 31 december 2021 werd gekocht, verbonden GROHE en Everwave zich ertoe om één kilo afval in te zamelen met behulp van de “CollectiX”-boot van Everwave. Dankzij deze bijdragen heeft de gezamenlijke opruim missie in februari 2022 in totaal 30 ton afval verwijderd uit het Bočac Reservoir in Bosnië en Herzegovina – dit staat gelijk aan het gewicht van meer dan een miljoen 1,5l PET-flessen.

Clemens Feigl, CEO & Co-Founder van Everwave, legt uit: “GROHE’s ‘Made for your water‘ campagne laat zien hoe commerciële en duurzaamheidsdoelstellingen met elkaar in evenwicht kunnen worden gebracht. We zijn er trots op dat we in GROHE een partner hebben die onze visie van een betere, plasticvrije toekomst deelt en met wie we het bewustzijn voor de heersende plastic crisis kunnen vergroten en concrete actie kunnen stimuleren. We kijken uit naar nog veel meer projecten in de toekomst.” 

De samenwerking met Everwave maakt deel uit van GROHE’s uitgebreide inspanningen op het gebied van duurzaamheid: Het is één van de drie belangrijke pijlers van het Less Plastic Initiative van het merk, dat in 2018 werd gelanceerd. Naast het aanbieden van innovatieve watersystemen, zoals GROHE Blue, werkt het merk ook aan het elimineren van onnodig plastic in productverpakkingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details