NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sanitair specialist investeert in 10.000 fotovoltaïsche panelen
Naast de fotovoltaïsche panelen integreert FACQ in dit project ook elektrische mobiliteit door meerdere elektrische laadpalen te installeren op verschillende bedrijfslocaties.

Sanitair specialist investeert in 10.000 fotovoltaïsche panelen

Daarom installeerde FACQ in samenwerking met Enerdeal, een bedrijf dat industriële zonne-energiecentrales bouwt, onderhoudt en financiert, 10.000 fotovoltaïsche panelen op 17 van zijn sites. 

Een groen engagement in de vorm van zonnepanelen…

FACQ is zich bewust van de impact die bedrijven hebben op het milieu. De plaatsing van fotovoltaïsche panelen is één van de meest gebruikelijke ­manieren om groene stroom op te wekken.

Om ook de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, nam FACQ in september van vorig jaar contact op met Enerdael. Samen implementeerden ze tal van groene oplossingen op verschillende FACQ-sites.  

FACQ, één van de belangrijkste spelers op gebied van sanitair, verwarming en hernieuwbare energie, wil zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Met het oog op het eigen verbruik heeft FACQ dan ook meer dan 10.000 zonne­panelen geïnstalleerd op zijn belangrijkste sites in Oostende en ­Aarlen. Qua rendement schat Enerdeal dat deze een jaarlijkse productie van 3.000 kWh aan groene stroom mogelijk maken. Dit is het equivalent van het jaarlijks verbruik van 850 huishoudens. Voor het milieu betekent dit een besparing van 1.440 ton CO2 per jaar. Dit komt overeen met een CO2-emissie­besparing van 12.000.000 km per jaar voor een wagen met verbrandings­motor (gebaseerd op 120gr CO2-uitstoot per gereden km).

Een aanzienlijke besparing die de overstap naar groene stroom alleen maar kan stimuleren. 

…en elektrische laadpalen

Naast de fotovoltaïsche panelen integreert FACQ in dit project ook elektrische mobiliteit door meerdere elektrische laadpalen te installeren op verschillende bedrijfslocaties. Deze laadpalen maken gebruik van de groene stroom geproduceerd door de zonnepanelen, en bieden klanten de mogelijkheid om hun wagen op te laden tijdens hun bezoek aan de winkel. Ook medewerkers ­kunnen er hun elektrische wagen of fiets opladen.

Met deze investeringen bewijst FACQ eens te meer dat het zich inzet voor een duurzame toekomst.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details