NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sanitair in utiliteitsbouw: het juiste product op de juiste plaats

Sanitair in utiliteitsbouw: het juiste product op de juiste plaats

Opdrachtgevers, architecten, adviesbureaus of installateurs: elke professional wordt al te vaak geconfronteerd met tijdsdruk. Een diepgaand onderzoek naar de beste leverancier blijft doorgaans achterwege. In plaats daarvan vertrouwt men op soms verouderde of beperkte kennis van de markt bij de keuze van producten. Bij die keuze dienen we niet enkel rekening te houden met de prijs. Heel wat meer factoren maken van een product het jùiste product.

Eerst en vooral is er een duidelijk onderscheid tussen woningbouw en utiliteitsbouw. Hiermee bedoelen we niet enkel de grotere projecten. Ook de dagdagelijkse producten die nodig zijn in bijvoorbeeld de horeca, voedingszaken, kantoren, sportinfrastructuur,… vallen onder utiliteitsbouw.

DELABIE DCH_PISCINE_714700©DELABIE kopiërenHet is belangrijk het waterverbruik te optimaliseren door het debiet te beperken en een automatische zelfsluiting te garanderen.

Tijdloos design
Diversiteit in het aanbod sluit perfect aan bij de verschillende noden van publieke gebouwen. Bijvoorbeeld in een kantoorgebouw of restaurant: daar is esthetiek belangrijk, en dienen de producten perfect te integreren qua design. Terwijl de producten in gevangenissen weerstand en veiligheid dienen te garanderen.

Een mooi product wordt beter gerespecteerd en dus minder gevandaliseerd. Een strakke vormgeving beperkt vervuiling en vereenvoudigt het reinigen. En een eenvoudige toegang tot het mechanisme, met behoud van veiligheid en comfort, vereenvoudigt het onderhoud.

Waterbesparing
De waterschaarste en de hoge kosten van zuivering en behandeling maken het water steeds duurder. In publieke gebouwen ligt het gemiddeld verbruik meer dan 50% hoger dan het gemeten waterverbruik thuis. Het is dus belangrijk het waterverbruik te optimaliseren door het debiet te beperken en een automatische zelfsluiting te garanderen.

DELABIE LAV_Quadra-Binoptic-©DELABIE kopiërenVergeleken met een traditionele kraan wordt waterbesparing geoptimaliseerd met de zelfsluitende kranen van DELABIE.

Gemakkelijke installatie
De tijd die nodig is om een product te installeren dient in rekening te worden gebracht bij de keuze van het product: producten die klaar voor installatie geleverd worden en waarbij het debiet vanuit de fabriek ingesteld wordt, laten toe dat de plaatsing snel kan gebeuren.

Eenvoudig in onderhoud
Het onderhoud wordt vereenvoudigd door gebruik te maken van gestandaardiseerde onderdelen die eenvoudig en snel in te wisselen zijn, en elektronische systemen die beschikken over een ledverklikkerlichtje. Door het gebruik van kalkwerende materialen, terugslagkleppen en filters wordt het onderhoud ook beperkt.

Vergeleken met een traditionele kraan wordt waterbesparing geoptimaliseerd met de zelfsluitende kranen van DELABIE. Zij laten toe de waterfactuur te optimaliseren zonder in te boeten op comfort voor de gebruiker. De kraan sluit automatisch na 7 seconden en heeft een beperkt debiet van 3 liter per minuut bij 3 bar. De zelfsluitende kranen van DELABIE beschikken over een hydraulisch zelfsluitingssysteem met gekalibreerde gleuf, waardoor de levensduur gegarandeerd wordt tot minstens 500.000 handelingen.  

Tekst en beeld Delabie
Uitgelichte afbeelding: 
Diversiteit in het aanbod sluit perfect aan bij de verschillende noden van publieke gebouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details