Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Sanutal: dé partner voor ­innovatieve HVAC-projecten

Sanutal_BarBier3
Sanutal is één van de grootste fabrikanten in gegalvaniseerde ventilatiekanalen en -toestellen in België (Locatie: Bar Bier, Herentals).

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Sanutal

21 april 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Sanutal is een producent en verdeler van HVAC-producten met een ‘Made in Belgium’-design. Al bijna 30 jaar heeft het bedrijf als doel een flexibele partner te zijn voor inno­vatieve projecten. Sanutal startte met de assemblage van sanitaire en verwarmingflexibels en groeide onder­tussen uit tot één van de grootste fabri­kanten in gegalvaniseerde ventilatie­kanalen en -toestellen in België. Daarnaast is Sanutal ook één van de enige fabrikanten in België van stalen opgietbuizen die gebruikt worden in de prefabindustrie.

Sanutal is tevens de enige Belgische fabrikant die zowel gegalvaniseerde ventilatiekanalen als ventilatie-units produceert. Daarnaast verdeelt het bedrijf ook alle toebehoren die nodig zijn voor een ventilatie-installatie. Dit maakt Sanutal uniek op de markt omdat het bedrijf op die manier een volledig project kan aanleveren, met gegalvani­seerde kanalen, ventilatie-unit én door­voeren. Zo­wel voor apparte­menten en woningen tot kantoren en restau­rants. Matthias Dedeurwaerder (Account & Marketing manager Sanutal): “Op die manier hebben we al enkele prachtige projecten mogen doen. Zo hangen er bijvoorbeeld een ventilatie-unit en zonne­collectoren in het Prinses Elisabeth Station in Antarctica. Een ander leuk project is Quartier Bleu in Hasselt waar Sanutal meer dan 300 ventilatietoestellen mocht plaatsen.”

Gegalvaniseerde kanalen, ventilatie-unit én doorvoeren in appartementen.

Nieuw ventilatietoestel Sanutal AIR

Ventilatie wordt steeds meer in de kijker gezet, niet in het minst door het coronavirus. Het is namelijk ondertussen voldoende bewezen dat een geventileerde woning, kantoor of restaurant stukken beter is voor de luchtkwaliteit en dus de gezondheid van personen ter plaatse.

Matthias Dedeurwaerder: “We hebben recent ons nieuw ventilatietoestel gelanceerd. Het kan zowel aan de muur als aan het plafond bevestigd worden en is beschikbaar in 4 modellen: Sanutal AIR2 t.e.m. AIR5. Het toestel heeft een range tot 550 m³/h en weegt slechts 20 kg. Dit zorgt ervoor dat we uniek zijn om met dergelijke eigenschappen een unit te ontwikkelen die aan het plafond kan bevestigd worden. Groot voordeel voor de eindklant want zo kan hij z’n berging optimaal benutten”. 

Sanutal is een producent en verdeler van HVAC-producten met een ‘Made in Belgium’-design.

Evolutie van type C naar D

In de ventilatie is er een zichtbare evolutie van type C naar type D toestellen. Dit wil zeggen dat raamroosters geëlimineerd worden en verv­angen worden door een ventilatietoestel dat zowel mechanische toevoer als afvoer van lucht voorziet. Sanutal hield hiermee, bij de ontwikkeling van nieuwe toestellen, rekening. Niet in het minst met de compactheid van de toestellen. Een huiselijke berging wordt namelijk steeds kleiner. Het is dus van belang dat alle technieken hier blijven inpassen. “Wij hebben van bij het begin geopteerd voor een plafondmodel. Nu zien we dat ook andere wereldspelers hier verder op inspelen”, zegt Matthias.

Een huiselijke berging wordt steeds kleiner. Het is dus van belang dat alle technieken hier blijven inpassen.

Broodnodige producten

“Onze populaire producten zijn en blijven echte klassiekers. Zo verdelen we in 80% van de groot­handels in België onze gegalvaniseerde ventilatie­kanalen en sani­taire flexibels. Dit zijn geen ‘specials’ of unieke producten, maar zijn wel brood­nodig in het alledaagse leven”, besluit Matthias Dedeurwaerder.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details