Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Schneider Electric haalt voor het elfde jaar op rij een toppositie in de Global 100 van Corporate Knights

Naamloos-2

11 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Corporate Knights kent Schneider Electric een vierde plaats toe op de 2022 lijst met de meest duurzame bedrijven

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, wist voor de 11e keer op rij een toppositie te behalen in de jaarlijkse Global 100-lijst van meest duurzame bedrijven van Corporate Knights. 

Corporate Knights is een Canadees media- en onderzoeksbureau dat elk jaar meer dan 6900 bedrijven ter wereld analyseert op duurzaamheid. Zo bepaalt het uiteindelijk de 1% meest duurzame ondernemingen. De Global 100-methodologie is gebaseerd op 23 belangrijke prestatie-indicatoren, met het bedrijfsaandeel in ‘schone inkomsten en investeringen’ als zwaarwegende factor (50%). Volgens Corporate Knights presteren de Global 100 meest duurzame bedrijven beter door meer dan vier keer zoveel inkomsten te genereren per ton koolstofuitstoot dan het gemiddelde bedrijf op de MSCI All Country World Index (een bekende benchmark voor wereldwijde beleggingsfondsen). 

Schneider staat sinds 2012 onafgebroken in de Global 100, met een eerste plaats in 2021 en een vierde plaats dit jaar. Dit is het resultaat van de integratie van duurzaamheid in de bedrijfsstrategie. In 2021 versterkte het bedrijf nog haar ‘sustainability consulting business’, zodat partners en klanten nog beter ondersteund kunnen worden bij hun duurzame transformaties. 

“Er is geen magische formule om herhaaldelijk op de lijst van meest duurzame bedrijven te staan, het gaat erom goed te doen”, aldus Olivier Blum Chief Strategy & Sustainability Officer van Schneider Electric, “Als impactbedrijf omarmen we duurzaamheid als een zakelijke kans en een kans voor iedereen. Het maakt deel uit van ons model, onze cultuur, onze strategie en de manier waarop we ons hele ecosysteem van werknemers, partners in de toeleveringsketen en klanten betrekken bij het realiseren van ons doel, dag in dag uit.”

Schneider Electric begon het jaar al op een hoogtepunt wat betreft zijn prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), na de recente aankondiging van wereldwijde erkenning van vier ESG-ratings in 2021, waaronder de CDP Climate Change A-lijst of de Dow Jones Sustainability World Index. 

Kijk hier voor meer informatie over Schneider Electric’s aanpak rond maatschappelijk verantwoord ondernemen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details