Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Elektriciteit

Schneider Electric lanceert nieuwe vermogenschakelaar NSXm

Naamloos-1 kopiëren

25 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Behalve de uitstekende prestaties zijn er ook enkele opvallende innovaties te bewonderen, zoals de EverLink-aansluiting en de geïntegreerde differentieelbeveiliging. De mogelijkheid tot directe montage op DIN-rails is een bijkomende troef.

ComPact NSXm: vooruitstrevend design

Voor een vierpolige vermogenschakelaar met een MicroLogic 4.1-unit heeft de ComPact NSXm een klein formaat. Hij is maar 108 mm breed en kan makkelijk naast andere modulaire apparaten op een DIN-rail worden vastgeklikt, zonder dat er extra accessoires nodig zijn. Ook montage op een basisplaat is mogelijk. De toepassing van de ComPact NSXm is voorzien stroomafwaarts van een ComPact NSX in een laagspanningsbord, maar vooral ook als hoofdvermogenschakelaar in onderverdeelborden. De ComPact NSXm biedt dezelfde geavanceerde technologie als zijn grote broers uit de NSX-reeks. Hij dekt het gamma af van 16 tot 160 A met een onderbrekingsvermogen van 25, 36, 50 en 70 kA op 400 Volt. De ComPact NSXm is een milieubewusttoestel, gecertificeerd met het Green Premium label.

Zonder onderhoud, met dank aan EverLink

Compact NSXm maakt gebruik van de EverLink-technologie. Die is gericht op het aansluiten van kabels (compensatieklemmen) en verhindert dat de kabelverbindingen van vermogenschakelaars loskomen als gevolg van hitte of trillingen. De montage en bekabeling van de vermogenschakelaar zijn eenvoudig en gebeuren zonder klemmenstroken.

MicroLogic 4.1 met geïntegreerde differentieelbeveiliging

De ComPact NSXm tot 160 A is beschikbaar met een magneto-thermische TM-D schakelaar of met een MicroLogic 4.1 controle-unit. Die laatste biedt bescherming tegen overbelasting en kortsluiting, naast differentieelbeveiliging met een visuele indicatie van overbelasting en verliesstroom. Een schakelaar die zich met een kleine schroevendraaier laat bedienen, desactiveert de differentieelbeveiliging tijdens isolatie.

Hulpelementen: ter plaatse installeerbaar

Alle elektrische hulpelementen (OF/SD hulpcontacten en MN/MX uitschakelspoelen) zijn eenvoudig in het product in te bouwen door de voorkant van behuizing te openen en ze in de daarvoor bestemde sleuven te klikken. De aanwezigheid van de hulpelementen in de vermogenschakelaar is van buitenaf zichtbaar via een venster. De SDx-module wordt aan de rechterkant van de NSXm vastgeklikt en maakt het onderscheid tussen alarm en storing.

Draadloos meten met PowerTag

De draadloze energiesensoren PowerTag Energy Flex 160 zijn speciaal voor de ComPact NSXm ontwikkeld. De sensoren zijn ook compatibel met de modulaire vermogenschakelaars C120 en NG125. De PowerTag Energy Flex 160 biedt de mogelijkheid om energie te meten, spanningsverlies op te merken en alarmen te activeren. De gegevens stromen via een gateway draadloos door naar de cloud.

De ComPact NSXm is dus niet alleen compact, maar ook slim, gebruiksvriendelijk en uitermate efficiënt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details