NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric moderniseert en automatiseert het pompstation Caemerlinckx in Oostende

Schneider Electric moderniseert en automatiseert het pompstation Caemerlinckx in Oostende

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en automatisering wil Schneider Electric connectiviteit, duurzaamheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid over de hele wereld promoten. Pompen en compressoren zijn hoofdsegmenten van Schneider Electric.

Schneider Electric België kreeg de opdracht om een technologische oplossing te vinden voor de modernisering, automatisering en het beheer, ook vanop afstand, van het pompstation Caemerlinckx in Oostende.

De vraag om een modernisering van het station door de VMM (Vlaamse Milieumaatschappij)

De belangrijkste functie van het pompstation Caemerlinckx is het water dat in de grond gesijpeld is af te voeren en in de zee te lozen.

De VMM, beheerder van het pompstation Caemerlinckx, wilde de installaties vernieuwen, hun pompcapaciteit vergroten en ze automatiseren om ze vanop afstand te kunnen besturen.

Er werden twee visveilige pompen toegevoegd en elke pomp kan drie tot vijf m³ water per minuut verwerken. In geval van nood kan het pompstation Caemerlinckx tot 10 m³ water / minuut in zee lozen.

998-20533002_ecostruxure-kopieren

De upgrades voor het station Caemerlinckx

De bediening van de installaties kan lokaal of vanop afstand gebeuren met behulp van een industriële computer, de zogenaamde Programmeerbare Sturing. De programmeerbare sturing regelt het pompen, het waterdebiet en de druk en garandeert zo een maximale stabiliteit en veiligheid van de installatie.

Het pompstation kan ook in realtime worden gemonitord via het netwerk en de systemen van SCADA; de geregistreerde gegevens zijn uiteenlopend (water, niveau, elektrisch systeem, pompen, druk) en worden naar het operationele centrum gestuurd, dat vanop afstand de goede werking van het pompstation kan garanderen en eventuele problemen kan oplossen. De installatie van “power meters” (voor het meten en analyseren van het volledige voedingssysteem van het station) is een volgende stap in de modernisering en automatisering van het station Caemerlinckx.

Alles is ook klaar voor de installatie van het platform « Ecostruxture Pumping Advisor » van Schneider Electric. Zo wordt deze installatie nog beter gecontroleerd, door gebruik te maken van digitale gegevens die de operatoren via hun smartphone tijdig informeren over de toestand van het pompstation. Het platform bewaart ook de lijst met instructies (1000) en het tijdstip waarop deze orders werden gegeven.

Door de besturing te optimaliseren en de efficiëntie van het Caemerlinckx-station te maximaliseren kunnen de managers van het station preventief handelen en zo het energieverbruik van deze machines aanzienlijk verminderen.

Cogeneration plant

Het pompstation Caemerlinckx wordt een “smart station”

Om te voldoen aan de verwachtingen van een dergelijke strenge specificatie en om ervoor te zorgen dat een pompsysteem kan communiceren met andere randapparatuur, heeft Schneider Electric het Internet of Industrial Objects (IIoT) opgenomen in zijn intelligente pompsoftware.

Enkele van de vele voordelen:

  • alles is voorzien voor de apparatuur van de industriële generatie 4.0
  • de integratie van software die het Internet of Things en algoritmes combineert om het energieverbruik en de energiebehoefte te verminderen
  • een vermindering van de onderhoudskosten

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details