NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schneider Electric sluit zich aan bij UniversalAutomation.org om een nieuw tijdperk van plug-and-play-automatisering te creëren

Schneider Electric sluit zich aan bij UniversalAutomation.org om een nieuw tijdperk van plug-and-play-automatisering te creëren

Schneider Electric sluit zich aan bij UniversalAutomation.org (UAO), een onafhankelijke non-profitvereniging die de referentie-implementatie van een shared source runtime beheert. Voor het eerst delen IT- en OT-softwareleveranciers, industriële eindgebruikers, OEM’s en academici een gemeenschappelijke automatiseringssoftwarelaag in hun automatiseringstechnologie, ongeacht het merk.

UniversalAutomation.org stimuleert de ontwikkeling van een ecosysteem van draagbare en interoperabele “plug-and-produce”-software die met bijna elke hardware kan worden uitgevoerd. Door software en hardware te ontkoppelen, een referentieruntime-implementatie van de IEC 61499-standaard te delen en de werelden van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) samen te voegen, wil de organisatie een geheel nieuwe categorie industriële automatisering creëren en het volledige potentieel van Industrie 4.0 realiseren. 

“UniversalAutomation.org is het begin van een nieuw tijdperk voor industriële automatisering”, zegt Dr. Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric. “De huidige architecturen hebben geweldig werk geleverd door de industrie te brengen tot waar we nu zijn. Om het volgende niveau van duurzaamheid, innovatie en wendbaarheid te bereiken, moeten we draagbare en interoperabele software omarmen. We moeten onze huidige systemen en processen opnieuw bekijken en op een nieuwe schaal samenwerken. Dit zijn de leden van UniversalAutomation.org overeengekomen.” 

De leden zullen samenwerken om de volgende generatie van universele automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en toe te passen, door collectief de runtime te verbeteren volgens ‘shared source’ principes. Leden krijgen toegang tot en de mogelijkheid om vorm te geven aan de volgende generatie van automatisering. Alle actoren die de industriële automatisering willen helpen bevorderen, worden aangemoedigd zich aan te sluiten. 

 Organisaties die betrokken zijn bij UniversalAutomation.org zijn onder meer: ​​Aalto University, Advantech, Asus, Belden, Cargill, eaw Relaistechnik GmbH, ESA, ETP, Flexbridge, Georgia-Pacific, GR3N, Hirschmann, HTW Berlin, Intel, Jetter, Johannes Kepler University Linz, Kongsberg Maritime, Lawrence Technological University, Lumberg Automation, Phoenix Contact, ProSoft, R. Stahl, Shell, VP Process, Wilo, Wood en Yokogawa. Anderen zullen naar verwachting binnenkort toetreden, dankzij de actieve rekrutering van de organisatie. 

 Voor meer informatie: https://universalautomation.org/  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details