Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Schneider Electric wint “Water Technology Company of the Year” tijdens de Global Water Awards 2022

Naamloos-1

8 juni 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel
  • Deze onderscheiding erkent het leiderschap van Schneider Electric in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren
  • De baanbrekende technologie EcoStruxure™ Automation Expert werd genoemd als een doorbraak op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid van water- en afvalwaterinstallaties

Schneider Electric, leider in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is uitgeroepen tot ‘Water Technology Company of the Year’ tijdens de Global Water Awards 2022. De prijs erkent Schneider Electric’s leiderschap op het gebied van duurzaamheid en digitale transformatie binnen de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren, en hun technologieën die klanten helpen te voldoen aan de vraag naar veerkrachtige, efficiënte en duurzame activiteiten.

Uitmuntende bijdrage aan digitalisering en efficiëntie

De categorie ‘Water Technology Company of the Year’ wordt toegekend aan het bedrijf dat de meest significante bijdrage heeft geleverd op het gebied van water en digitale technologie. Schneider Electric werd in deze categorie onderscheiden voor zijn baanbrekende werk met EcoStruxure™ Automation Expert. Daar waar klassieke PLC software hardware georiënteerd is, staat bij EcoStruxure Automation Expert de applicatie centraal. Het is ’s werelds eerste softwaregerichte industriële automatiseringssysteem dat toelaat om platform-onafhankelijk te engineeren. Het is een doorbraak in het streven naar duurzaamheid voor water- en afvalwaterinstallaties.

Schneider Electric kreeg ook erkenning voor aanvullende capaciteiten, waaronder zijn joint venture met Suez om de complementaire expertise van beide bedrijven te benutten voor de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve digitale oplossingen voor de complete “Smart” watercyclus. Via deze joint venture voegde Schneider Electric AQUADVANCED®-software toe aan zijn smart water-portfolio. Onderdeel van de erkenning was ook de inzet van AVEVA’s Unified Operations Center for Water – de overkoepelende Centrale visualisatie met high-level perspectief op basis van geconsolideerde gegevens, data in context en beslissingsondersteunend. Waterbedrijven zijn hierdoor in staat om hun activiteiten bedrijfsbreed verder te optimaliseren.

Schneider Electric blijft de automatiseringsmarkt voor de waterindustrie op zijn kop zetten, wat ertoe heeft geleid dat Royal HaskoningDHV Schneider Electric heeft aangewezen als wereldwijde voorkeursleverancier voor haar Nereda®-oplossing voor afvalwaterbehandeling. In deze oplossing combineert Schneider Electric de mogelijkheden van EcoStruxure Automation Expert met de Nereda-technologie om de volgende generatie van Nereda-procesbesturing te ontwikkelen. Dit besturingssysteem verbetert de procesefficiëntie van de installatie en biedt klanten die werken met afvalwater de mogelijkheid van volledig levenscyclusbeheer, foutloze integratie van IT/OT-diensten en verbeterde systeemdiagnostiek voor hun automatiseringssystemen.

Tijdens de prijsuitreiking werden de grootste successen van de industrie van het afgelopen jaar gevierd en werden verschillende initiatieven en bedrijven in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren erkend die de industrie vooruit helpen door verbeterde operationele prestaties, innovatieve technologie en duurzame financiële modellen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details