02:05
30-01-2018

Scholieren leren over de werking van pompen bij de bron

Het Duitse familiebedrijf KSB AG is één van de belangrijkste producenten van pompen en afsluiters. De Belgische afdeling, KSB SERVICE NV, die instaat voor revisie en onderhoud, is altijd op zoek naar geschikt personeel en werkt daarvoor samen met een middelbare school. Eind november gingen 19 Belgische scholieren op bezoek bij de fabriek in Rijsel om uit eerste hand alles te leren over de KSB-pompen.

In België werken een honderdtal mensen voor KSB NV. De pompenfabrikant heeft echter moeite met het vinden en vooral het behouden van goed technisch personeel. “We verliezen regelmatig mensen aan grotere bedrijven, onder meer uit de chemische sector. Daarom zijn we verplicht om meer op lange termijn te gaan werken en in de toekomst te investeren”, zegt Wim De Mesmaeker, service manager bij KSB SERVICE Belgium.

KSB SERVICE werkt sinds een tweetal jaar samen met het GTI uit Beveren. De jongeren kunnen bij KSB een eerste ervaring in het werkveld opdoen. “Vanaf hun 17de kunnen ze bij ons stage lopen of in opdracht van ons hun eindwerk doen. Het is een voorproef op de job die ze later zullen doen. De jongen die vorig jaar stage bij ons deed, heeft nu een vast contract bij KSB, en daar zijn we heel tevreden over. Attitude is het belangrijkste, nog meer dan talent of aanleg, en dat zit bij deze leerlingen goed. Voor KSB is dit een investering in de jeugd.”

Op bezoek in Rijsel kregen de 7dejaarsstudenten de kans om uitgebreid kennis te maken met de pompen en de assemblage en de werking ervan. Ook wie later niet bij KSB zal werken kon eruit leren. “Die jongens komen later in de onderhoudsafdeling van bedrijven terecht, waar ze met producten van KSB in aanraking komen. Nu hebben ze tenminste kunnen zien waar de bron ontspringt.”


De studenten mochten niet alleen luisteren, maar bogen zich ook zelf over de werking van de pompen.

In het trainingscentrum van KSB mochten de studenten niet alleen luisteren, maar ook meedenken. Samen met een medewerker van de fabriek namen ze een nieuwe techniek rond automatische pompregelingen onder de loep. “In de les hebben ze dat wel al eens gezien, met al de bijhorende formules, maar nu konden ze met hun eigen ogen zien hoe het werkte”, zegt leerkracht Jimmy De Witte. De leerlingen keken met interesse naar de interactie tussen de frequentieregelaar, de pomp en de opnemer: wanneer de instructeur aan de klep draaide, ging de pomp sneller draaien. “Zoiets kunnen we niet op school demonstreren, want we hebben er de didactische middelen niet voor.”

“Zo’n bezoek is erg interessant voor ons, zeker omdat niet elke student dezelfde voorkennis heeft”, vervolgt De Witte. “De instroom is immers bijzonder verschillend: niet iedereen heeft in zijn vooropleiding al voldoende kennis kunnen maken met de pompen. Hier zien ze wat hen te wachten staat in het werkveld: hoe zo’n pomp werkt en wat er kapot kan gaan.”

De samenwerking is een win-winsituatie voor alle partijen, zegt De Mesmaeker: “De school profileert zich als een goede werkgeversbasis, de leerlingen komen beslagen op de arbeidsmarkt en wij zijn verzekerd van de instroom van jonge en goede werkkrachten. Eén van de jongens van het GTI heeft nu bij ons een eindwerk: hij moet een mobiele versie van het trainingscentrum maken. Een kleinere testbank die ik kan meenemen om het principe aan klanten uit te leggen.”

De Mesmaeker zal op het einde van het jaar ook in de jury zitten om het eindwerk te beoordelen. “En daarna krijgt hij eventueel de kans om bij ons te beginnen. Dan is hij één van de eerste techniekers die onderhoud zal plegen op deze nieuwe toestellen.”


De studenten kregen een rondleiding doorheen de fabriek en kregen uitleg over het hele productieproces.

Tekst: Filip Van der Elst / Beeld: KSB

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: GTI Beveren , KSB , Nieuws , onderhoud , Revisie

Installatie en Bouw België partners

Thermia.com