NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
School De Rozenkrans opgetogen over schenking laptops door Duco

School De Rozenkrans opgetogen over schenking laptops door Duco

Het coronavirus haalt meer dan ooit solidariteit naar boven. Eind maart roept minister van Onderwijs Ben Weyts op om als bedrijf laptops te schenken aan leerlingen in het middelbaar onderwijs. Die oproep beantwoordt Duco Ventilation & Sun Control door zeven laptops te schenken aan De Rozenkrans uit Oostduinkerke. En die werden meer dan warm onthaald.

De uitbraak van het coronavirus gaat gepaard met een snelle digitalisering van het onderwijs. Omdat gewoon lesgeven niet mogelijk is, zijn digitale onderwijsplatformen en ‘Preteaching’ tegenwoordig de norm. Maar leerlingen die thuis geen computer hebben, lopen leerachterstand op. Duco beantwoordt de nood aan laptops met een schenking van zeven apparaten aan de school voor buitengewoon secundair onderwijs ‘De Rozenkrans’ in Oostduinkerke.

Zeven laptops als leerinstrument voor thuisonderwijs
De zeven toestellen krijgt technisch adviseur-coördinator Nathalie Gyselinck van De Rozenkrans uit de handen van Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “De schenking van de laptops is erg welkom”, aldus Gyselinck. “Tijdens deze periode krijgen de scholieren via het online leerplatform Google Classroom allerlei taken opgelegd door hun leerkrachten. Met andere woorden: een computer is een broodnodig leerinstrument in huis. Nu zullen de jongeren zonder computer thuis hun taken wel tot een goed einde brengen.”

“Onze IT-dienst heeft de laptops op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik”, vertelt Hendrik Dejonghe. “Het gaat om zeven recente toestellen. Het is voor ons als bedrijf een mooie gedachte dat die een leerachterstand bij de leerlingen zullen voorkomen. Bovendien bezegelt dat ook de jarenlange samenwerking met de school.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details