NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Schoonheid in zijn puurste vorm: GROHE lanceert nieuwe keramiek- en badkamerserie Essence

Schoonheid in zijn puurste vorm: GROHE lanceert nieuwe keramiek- en badkamerserie Essence

Teruggebracht tot de essentie en toch moeilijk te verslaan in termen van esthetiek: weelderig gebogen, organische vormen, slank en zeer functioneel. Op basis van de reductie tot pure elegantie is er een badkamer-designlijn gecreëerd die de schoonheid van keramiek in zijn puurste vorm – Essence – blootlegt. De wastafels en toiletten zijn voorzien van natuurlijke, delicate lijnen. Als leverancier van complete badkameroplossingen biedt GROHE vanaf april ook ligbaden aan als onderdeel van de nieuwe keramische lijn van Essence, waarmee het zijn productportfolio aanvult.

Essence – badkamerdesign alsof het uit één stuk is gemaakt

Subtiliteit, helderheid en lichtheid zijn kwaliteiten die Essence onderscheiden. De kenmerken van de designlijn zijn de zachte organische vormen die gebaseerd zijn op hun herleiding tot de essentie. Eenvoudige, elegante keramiekoplossingen weerspiegelen de tijdgeest van de natuurlijke schoonheid.

De nieuwe wastafelmodellen zijn een hoogtepunt van de Essence designserie. Met een randdikte van slechts 17 mm hebben ze een bijzonder slanke en gladde vormgeving. De overloop is tegenover de kraan geplaatst en vormt een aanvulling op het harmonieuze uiterlijk en design, zelfs tot in de kleinste details. De vrij positioneerbare wastafels (verkrijgbaar in ovalen of ronde uitvoering vanaf mei 2019) zijn voorzien van een keramische afvoerkap. Deze modellen worden geleverd zonder overloop. Bovendien passen de toiletten, dankzij hun bijzonder slanke toiletzittingen, naadloos in het elegante design van de serie. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder SoftClose functie.

Essence is, volgens de GROHE PerfectMatch filosofie, perfect combineerbaar met de GROHE Atrio, Essence, Plus en Lineare kranen en stelt planners en installateurs in staat om gemakkelijk in te spelen op individuele wensen van de klant zonder compromissen te sluiten op het gebied van de badkamer esthetiek.

Het ligbad als visuele blikvanger en luxe add-on

Met de nieuwe GROHE Essence-collectie vormen drie ligbadversies voor het eerst het hart van de collectie. Deze vormen een perfecte aanvulling op GROHE’s complete badkameroplossing. De Essence ligbaden zijn beschikbaar voor tegen de muur montage, inbouw of als vrijstaande versie en vormen een designobject in elke badkamer.

De Essence ligbaden worden gekenmerkt door de heldere en strakke lijnen van het GROHE-design. De kuipmodellen zijn gemaakt van hoogwaardig titanium staal, dat ervoor gekend staat de warmte voor langere tijd op te slagen. Hierdoor kan de aangename tijd in bad verlengd worden. Bovendien is de afwerking voorzien van een speciale coating die zorgt voor een verhoogde slipweerstand. De Easy to Clean eigenschappen maken het reinigen van het ligbad stukken makkelijker.

Diepgaande schoonmaakhygiëne dankzij innovatieve functies

De toiletten van de Essence-serie worden geleverd met doorspoeltechnologie zonder spoelrand, zodat bacteriën zich niet in de kleine hoekjes onder de velg kunnen nestelen. De grote spoeling vereist amper 4,5 liter water, de kleine spoeling is nog zuiniger en gebruikt slechts drie liter water. Bovendien maakt de Quick Release functie het gemakkelijk om de toiletzitting met slechts één hand te verwijderen. Afhankelijk van het model wordt de toiletzitting aangevuld met de comfortabele SoftClose-technologie. Dankzij GROHE PureGuard heeft Essence een sterke en
duurzame glanzende afwerking. Speciale ionen met antibacteriële eigenschappen voorkomen bacteriegroei en zorgen voor een schoon en kiemvrij keramisch oppervlak. Afzettingen zoals kalkaanslag en vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd.

GROHE vervolledigt zijn keramiekassortiment

Grohe

Met de GROHE-collecties wordt het ontwerpen van uw persoonlijke badkamer nu nog eenvoudiger. Essence is een aanvulling op de bestaande GROHE Bau, GROHE Cube en GROHE Euro-keramische lijnen. De vier designlijnen, elk met hun eigen karakter, voldoen aan ieders smaak: of het nu gaat om de natuurlijke elegantie van Essence, het geometrische minimalisme van Cube, de vloeiende lijnen van Euro of de universele uitstraling van Bau.

Een bijkomend pluspunt: elk van GROHE’s keramische badkamerproducten past perfect bij de meest populaire GROHE-mengkraanlijnen. De door GROHE aanbevolen combinaties maken het niet alleen gemakkelijker om een homogeen design in uw eigen badkamer te creëren, ze bieden ook de best mogelijke waterbeleving voor de consument, omdat de mengkranen en de keramische producten perfect op elkaar aansluiten in vorm en functie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details