Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Showroom toont hoe eenvoudig welzijn op het werk kan zijn

Met de nieuwe leslokalen en showroom van 250 m² kan Beckhoff aan bezoekers tonen wat al die innovaties voor hen concreet kunnen betekenen.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Beckhoff Automation

31 januari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Technologie kan je vaak beter tonen dan uitleggen. Om te beantwoorden aan zijn groei nam Beckhoff Automation in zijn hoofdkwartier in Lummen een extra verdieping in gebruik. Die 750 m² biedt ruimte aan een showroom met een beknopt overzicht van alle technologie die het in huis heeft, maar ook aan leslokalen en bureaus voor de medewerkers. Het best mogelijk comfort creëren voor personeel en bezoekers stond hierbij centraal. En wat beter daarvoor in te zetten dan de eigen gebouwbeheeroplossingen.

Beckhoff Automation houdt een rode draad voor ogen bij het ontwikkelen van technologie. Ze moet het hoofd bieden aan uitdagingen, het leven beter maken. “Met de nieuwe leslokalen en showroom van 250 m² kunnen we aan bezoekers tonen wat al die innovaties die we jaarlijks lanceren voor hen concreet kunnen betekenen. Welke toegevoegde waarde ze kunnen brengen. Maar we hebben er ook alle ruimte om projecten in het groot en in detail te bespreken en om mensen te trainen om het volle potentieel uit onze oplossingen te halen”, duidt algemeen directeur Patrick Gielis. Door corona liet de opening nog eventjes op zich wachten tot het weer veilig mocht en kon. “Maar toch is corona ook een facilitator geweest”, voegt support engineer Philip Neyens toe. “Het heeft het belang van welzijn op het werk alleen maar benadrukt en daar kunnen wij met onze oplossingen absoluut toe bijdragen.”

De showroom toont letterlijk en figuurlijk hoe Beckhoff’s technologie het gebruiksgemak van gebouwbeheer in de praktijk kan brengen.

Meer comfort, lager verbruik

Gebouwbeheer maakt het immers bijzonder eenvoudig om het perfecte evenwicht te vinden tussen het verbeteren van het comfort van de gebruikers enerzijds en het reduceren van het energieverbruik anderzijds. De showroom toont letterlijk en figuurlijk hoe Beckhoff’s technologie dit in de praktijk kan brengen. Want de oplossingen zitten erin geïntegreerd. Neyens: “Een mooi voorbeeld daarvan is de verlichting. Van zodra iemand zich in de gang bevindt, krijgen de bureaus al een minimale verlichting van 50%, wat opgetrokken wordt tot 100% wanneer hij het kantoor effectief betreedt. Op die manier hoef je nooit een pikdonkere kamer binnen te wandelen”, aldus Neyens. De sturing van de verlichting gebeurt via TF8050 op basis van bewegingssensoren. Een oplossing die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor magazijnen maar ook in kantoren dus duidelijk voor een meerwaarde kan zorgen. 

Alles volledig automatisch of dynamisch aanpasbaar

Dat is nog maar het tipje van de ijsberg. Door de openheid van zijn oplossing, kan Beckhoff de signalen van alle technieken in een gebouw rechtstreeks met elkaar laten communiceren. Neyens: “De TP10 schakelaars die rood oplichten wanneer de luchtkwaliteit daalt. Lichtsensoren die op basis van het daglicht de sterkte van de verlichting aanpassen. Sensoren in de parking die aangeven waar je mag laden om de belasting optimaal te verdelen en grote piekbelastingen te vermijden … de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.” Maar wat het systeem zo mooi maakt is dat alles volledig automatisch verloopt. De gebruiker heeft er met andere woorden geen omkijken naar om toch te genieten van alle comfort tegen een zo laag mogelijk verbruik. “Er is in principe geen enkele drukknop meer nodig. Maar we houden ze er nog in om te tonen hoe dynamisch het systeem zich kan aanpassen. Je kan op die manier heel eenvoudig een werkplek aanpassen aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker”, verduidelijkt Neyens.

Door de openheid van zijn oplossing, kan Beckhoff de signalen van alle technieken in een gebouw rechtstreeks met elkaar laten communiceren.

Technologie overtuigt

Nog geen twee maand na de opening blijkt de showroom ook een echte showstopper te zijn. De installateurs en studiebureaus die er al langs kwamen waren enorm onder de indruk van wat ze er allemaal konden zien en ervaren. “De openheid van onze oplossingen en de breedte van wat we aankunnen wisten enorm te charmeren. Klanten zijn niet altijd vertrouwd met het volledige gamma. Hier kunnen ze er een glimp van op­vangen. Maar vooral met het gebruiks­gemak van onze oplossingen hebben we de aandacht getrokken. Hoe goed je het ook uitlegt, bepaalde zaken overtuigen nu eenmaal meer als je ze in werking kan zien”, besluit Neyens.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details