NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Slim, betrouwbaar, efficiënt

Slim, betrouwbaar, efficiënt

Betrouwbare levering speelt een centrale rol bij gebouwentechniek, vooral in grote gebouwen, waar grote volumestromen soms met hoge opvoerhoogte moeten worden vervoerd, om de verwarmings- en koelcapaciteit te leveren. De Wilo-Stratos GIGA2.0, een van de eerste slimme, in de leiding geplaatste droogloperpompen op de markt, bewijst dat zowel efficiëntie als slimme technologie hier goed van pas komen.

“Onze slimme, in de leiding geplaatste droogloperpompen bieden vele interfaces voor multipompbesturing, integratie in gebouwbeheersysteem, verwerving van productiegegevens, en ultramoderne opties voor mobiele toegang via Wilo-Smart Connect”, legt Jörg Keller uit, Product Manager bij Wilo. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de pompen via Bluetooth met een mobiel apparaat worden geconfigureerd en bediend. “Via het Wilo-Net-bussysteem bestaat ook de mogelijkheid voor toegang en multipompbesturing op afstand”, aldus Keller. De Wilo-Stratos GIGA2.0 biedt met de optionele Wilo-CIF-module nog een interface, die onder meer moderne en veilige ethernetcommunicatie met het gebouwautomatiseringssysteem mogelijk maakt, dat tot stand wordt gebracht met de bewezen en marktbare protocollen BACnet IP en MODBUS TCP.

Intuïtieve en veilige inbedrijfstelling

Bij de verdere ontwikkeling van de Wilo-Stratos GIGA, die keer op keer in de praktijk is beproefd en getest, zijn opnieuw de bevindingen verwerkt van talrijke marktonderzoeken. “Tijd is een enorm belangrijke factor voor zowel operators als installateurs, dus installatiegemak en intuïtieve bediening spelen een belangrijke rol en vooral dat hebben we bij de Wilo-Stratos GIGA2.0 mee laten spelen”, meldt Jörg Keller. “Naast deze eigenschappen heeft de Wilo-Stratos GIGA2.0 ook een toepassingsgerichte instelhulp voor optimale besturing van de pomp vanuit een toepassingsoogpunt. Het systeem wordt aangestuurd door middel van de bewezen Groene knoptechnologie, waarbij alle stappen duidelijk worden weergegeven op het grote scherm waarop ook alle bedrijfsgegevens kunnen worden uitgelezen voor analyse en optimalisatie.”

Efficiëntie en betrouwbaarheid

De optimale energie-efficiëntie van het totale systeem is te danken aan de intelligente interactie van IE5 EC motortechnologie met bewezen pomphydrauliek (MEI ≥0,7), evenals innovatieve bedieningsfuncties en individuele optimalisatieopties. “De innovatieve aandrijftechnologie biedt in combinatie met bewezen pomphydrauliek maximale betrouwbaarheid”, zegt Jörg Keller. Dat speelt vooral een grote rol bij toepassingen waar de Wilo-Stratos GIGA2.0 wordt gebruikt: “De levering van verwarmings- of koelcapaciteit in hotels of stadions moet betrouwbaar zijn”, aldus Keller. “In dit opzicht scoort de Stratos GIGA2.0 hoog, dankzij innovatieve aandrijftechnologie en bewezen pomphydrauliek”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details