NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Slim combineren met groene energiebesparende technieken
Henk Bruining, Regulation & Innovation manager en Wouter Bossink, manager Marketing & Product Management.

Slim combineren met groene energiebesparende technieken

M&G Group (met als bekendste merk Burgerhout) is een voorloper als het gaat om innovaties van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. M&G Group wil producten en systemen ontwikkelen die bijdragen aan duurzaamheid en een effectieve bijdrage leveren aan een CO2-neutrale toekomst. HybridReady en hybrid zijn begrippen die hier een belangrijke rol in spelen. Maar waar hebben we dan precies over? Wouter Bossink, manager Marketing & Product Management en Henk Bruining, Regulation & Innovation manager leggen het uit.

Het EasySafe-rookgasafvoersysteem.

“Hybride is eigenlijk niets meer of minder dan het op een efficiënte en duurzame manier combi­neren van verwarmings- en ventilatie­systemen met de producten die daar bij horen, zoals bijvoorbeeld een rookgasafvoer­systeem. Kijken naar groene energie­besparende technieken die een verbindende schakel vormen. En in de visie van M&G Group hoort daar ook de figuurlijke verbinding tussen mens en milieu bij ‘the green connection’, vertelt Wouter Bossink. 

Collega Henk Bruining vult aan: “De energie­transitie is in volle gang en vraagt van alle partijen om een realistische kijk op verduurzaming. Dat betekent onder meer dat wij scherp in de gaten moeten houden wat de toestelbouwers maken en wat de markt verlangt. De ontwikkeling gaat snel en  daarbij is ook van groot belang dat je goed beseft dat er niet één oplossing is. Dat vraagt om een brede blik en het vermogen om je aan te passen aan de veranderende vraag. Met beide benen op de grond blijven maar wel de ambitie hebben om het beter te doen.” Wouter Bossink: “Soms twee stappen vooruit, soms een stap terug,… dat hoort er gewoon bij. Als je maar weet dat je op de goede weg zit.”

M&G Group zoekt en vindt altijd mogelijkheden voor verdere verduurzaming van haar producten. “Vergroenen moet geen doel op zich worden maar een manier van ontwikkelen en produceren. Als je dan kijkt naar de producten en systemen die wij de laatste jaren op de markt hebben gebracht, dan mag je toch best zeggen dat we een behoorlijke slag hebben gemaakt. En dan kun je denken aan EasySafe, Delta Discovery Air, de EPSkanalen en de FX Easy.”

‘Het zoeken en vinden van nieuwe duurzame technieken zit eigenlijk in ons DNA.’

Klaar voor de toekomst

We zoomen even kort in op een paar van deze producten die onder het merk Burgerhout worden verkocht, waarbij ook duidelijk wordt in­gespeeld op de veranderende eisen maar ook op de verschillende manieren waarop (nieuwe) grond­stoffen ingezet kunnen worden. Voorbeelden: Het EasySafe-rookgas­afvoer­systeem is al geschikt voor bijvoor­beeld waterstof, EasySafe en EPS zijn volledig recyclebaar. En dan de FX Easy dak­doorvoerpan met Leadax. 

Leadax is de eerste  loodvervanger in de wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Concrete voorbeelden van hoe het anders moet en hoe het anders kan. Met een zeer breed scala aan toepassingen en met veiligheid en degelijkheid als leidende begrippen. Gericht op minder energieverbruik maar uiteraard wel met het nodige comfort. Henk Bruining: “Het zoeken en vinden van nieuwe duurzame technieken zit eigenlijk in ons DNA. Dat moet ook wel als je klaar wilt zijn voor de toekomst.” 

Wouter Bossink: “Wij zijn marktleider. Om dat te worden is één, om dat te blijven is iets anders. Bij M&G Group realiseren wij ons dat heel goed en daar wordt iedere dag hard aan gewerkt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details