Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sanitair

Slim gespoeld, snel geïnstalleerd

Het Belgische IPEE biedt met zijn slim en aanraakvrij sanitair een oplossing voor beide vraagstukken, en maakt het tegelijk voor...

foto-3_kortrijk3-kopieren

22 september 2020 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Wat als installatiegemak hand in hand gaat met duurzaamheid en hygiëne? De laatste jaren vormt duurzaam watergebruik een steeds grotere uitdaging. De laatste maanden is ook een doorgedreven hygiëne een topprioriteit geworden. Het Belgische IPEE biedt met zijn slim en aanraakvrij sanitair een oplossing voor beide vraagstukken, en maakt het tegelijk voor de installateur eenvoudig door deze aan te bieden in een totaalpakket. 

Bart Geraets, die samen met Jan Schoeters IPEE oprichtte in 2012: “De sanitaire industrie is erg conservatief, er is dus veel ruimte voor vernieuwing. Een automatisch spoelsysteem bestaat al, maar is tot nog toe in de praktijk dikwijls niet toepasbaar zonder zorgen, omdat die systemen niet slim zijn. Een automatisch systeem detecteert vandaag enkel of er iemand even in de buurt kwam en zal dan altijd spoelen. Ook als het toilet of urinoir niet gebruikt is, of erger nog, als het verstopt is, met overlopen als gevolg.”

foto-2_t3_heroshot_withframe-kopieren

IPEE T3 het slim aanraakvrij toilet dat geen water verspilt.

 

Spoelen zonder zorgen

IPEE ontwikkelde een slim toilet, dat geen water verspilt. Jan Schoeters: “Met bijkomende technologie meten we de hoogte van het water en de geleidbaarheid. Dit toilet weet niet alleen of het gebruikt is, maar weet ook of het water te hoog of te laag in de pot staat en of er urine in het water aanwezig is en dus hoe vuil het is.” In tegenstelling tot klassieke spoelsystemen, waarbij enkel de aanwezigheid van mensen voldoende is om een spoeling te activeren, volgt bij IPEE een spoeling dus enkel wanneer het toilet daadwerkelijk gebruikt wordt. De ontwikkeling van het IPEE toilet volgt zo perfect de filosofie van de bestaande en succesvolle IPEE urinoirpacks.

foto-4_kortrijk1-kopieren

HOWEST HOGESCHOOL KORTRIJK uitgerust met 40 slimme IPEE urinoirs. De hogeschool kiest voor een aanraakvrije en waterefficiënte oplossing.

 

Installeren zonder zorgen

“We hebben ons aanbod zo verfijnd gemaakt, dat de installateur zo weinig mogelijk werk heeft”, legt Bart Geraets uit. “Neem nu onze urinoirpacks … enkel de wateraanvoer, de elektriciteit en de afvoer dienen aangesloten te worden. Alle ­intelligentie is aanwezig. Het aantal opties en instellingen zijn beperkt. Alles werd uitgepuurd tot efficiënte eenvoud.”

IPEE-producten zijn steeds totaaloplossingen en worden geleverd in packs. De pakketten worden door IPEE in het eigen labo getest op betrouwbaarheid en installatiegemak. Voor het toilet werd gekozen voor het smal en installatievriendelijk frame van WISA (ruim 150 jaar ervaring in sanitair) en voor een randloos toilet met verdekte bevestiging. De IPEE-technologie wordt tijdens de eigen productie onzichtbaar in het keramiek gemonteerd. Doordat IPEE een Belgische fabrikant is, wordt de technische ondersteuning in Belgie volledig in huis georganiseerd. Wij staan de installateur indien nodig graag bij met raad en daad. Tegelijk luisteren we naar en leren we van de vakman.

dscf8301-edit-kopieren

IPEE investeert continu in onderzoek om de unieke slimme technologie verder te ontwikkelen.

 

Aanraakvrij, dus hygiënisch

Aanraakvrij wordt mede door corona zowat de nieuwe norm. De richting die IPEE reeds geruime tijd geleden heeft gekozen, blijkt dus de goede te zijn. “Door scherpe prijzen te hanteren, willen we dat ons aanraakvrij spoelsysteem ook effectief een kans maakt om de norm te worden, ook op plaatsen waar nu klassiek wordt gekozen voor drukknoppen. Dat is nu meer dan ooit nodig.” IPEE toiletten en urinoirs zijn dus niet alleen water-efficiënt, maar vormen ook een stuk van de puzzel in het coronavraagstuk. “Automatisch en dus aanraakvrij spoelen, dat is een zegen voor gezinnen met jonge kinderen (of met een man). Altijd een schoon gespoeld toilet na gebruik. Geen gênante situaties meer, wanneer je gasten het toilet willen gebruiken.”

Overal te installeren

Omwille van hygiënische redenen raadt IPEE voor elke markt automatisch gespoeld sanitair aan. “Doordat ze spoelen zonder zorgen, kunnen IPEE-toiletten ook écht overal worden toegepast: in publieke gebouwen zoals luchthavens, maar ook scholen, horeca, badkamers van ziekenhuizen, woonzorgcentra en hotels. En niet te vergeten: bij ons thuis”, benadrukt Bart Geraets. IPEE is ondertussen ook huisleverancier van Kinepolis, waar uit analyse bleek dat er door de keuze van een IPEE urinoir tot wel 50% minder water werd verbruikt in vergelijking tot de klassiek gespoelde urinoirs. Slimme en geïntegreerde sensoroplossingen van IPEE verbeteren niet alleen de hygiëne, ze beperken ook de operationele zorgen en kosten voor de bouwheer.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%