Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Slimme oplossingen van Resideo maken installateurs helden van de energiecrisis

14 december 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Resideo, leverancier van comfort-, warmte- en veiligheidsoplossingen voor professionals en particulieren, zet installateurs in de schijnwerper. Elke crisis heeft een held nodig en volgens Resideo is het nu dé tijd van de installateur. Resideo biedt installateurs daarom de juiste producten en kennis waarmee ze de strijd aan kunnen gaan met de hoge energiekosten.

Uit een recente enquête[1] van Resideo blijkt dat 92% van de ondervraagde woningeigenaren bezorgd of zeer bezorgd is over de situatie omtrent de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Naar verwachting wenden huiseigenaren zich tot installateurs in hun zoektocht naar energiebesparende oplossingen.

Praktische aanbevelingen voor installateurs

Met de slogan ‘Elke crisis heeft een held nodig. Installateurs. Dit is jouw tijd’ ligt de nadruk op de dagelijkse helden van de energiecrisis; installateurs. Het toont de echte waarde van het werk dat installateurs iedere dag weer uitvoeren en de impact die zij op die manier kunnen hebben. Vooral nu er een energiecrisis op de loer ligt. Resideo helpt deze helden door hen door een reeks kwalitatieve en onderscheidende producten aan te reiken.

Onbedoeld verbruiken duizenden Nederlandse en Belgische huishoudens meer energie dan nodig. Veelal door een gebrek aan adequate verwarmingsregelingen. Resideo ondersteunt daarom installateurs zodat zij hun klanten kunnen adviseren over mogelijke oplossingen. Een kleine verandering maakt zo al snel een groot verschil. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de oude mechanische thermostaat en handmatige radiatorkranen door een slimme thermostaat en thermostatische radiatorkranen met radiatorregelaars. Ook ondersteunt Resideo installateurs met handige informatie via de online Resideo Academy en evenementen.

Slimme thermostaten voor een betere energie-efficiëntie

Uit het onderzoek van Resideo onder 919 Nederlandse en Belgische woningeigenaren blijkt dat het merendeel van hen op zoek gaat naar manieren om de energierekening te verlagen. Ruim 70% van hen zegt hier zelfs geld aan uit te willen geven als het hen op de lange termijn geld kan besparen. Ze overwegen dan bijvoorbeeld een nieuwe, slimme thermostaat te installeren.

In dat geval geldt dat een kleine verandering al een groot verschil kan maken. Door bijvoorbeeld een mechanische thermostaat te vervangen door een modulerende thermostaat kan tot 12% bespaard worden op de stookkosten. Ook het waterzijdig inregelen van het verwarmingssysteem door de handmatige radiatorkranen te vervangen door thermostatische radiatorkranen en radiatorregelaars kan een besparing van 18% opleveren. Een besparing tot wel 31% op de stookkosten kan behaald worden door de mechanische thermostaat te upgraden naar een slimme Honeywell Home T6 thermostaat met thermostatische radiatorkranen en radiatorregelaars. Slimme zoneregeling met behulp van de Honeywell Home evohome in combinatie met de thermostatische radiatorkranen en elektronische radiatorregelaars laten de besparing oplopen tot wel 32%.

Mario Moura, Products & Solutions EMEA Managing Director bij Resideo: “Het verwarmingsseizoen lijkt dit jaar drukker te worden dan ooit. Dat komt onder andere door huiseigenaren die het maximale uit hun bestaande ketel willen halen, de ketel willen vervangen of upgraden. De huidige prijsstijgingen zetten de Nederlanders en Belgen aan het denken over energie. Daar ligt dus een kans voor installateurs en het advies dat zij kunnen geven om de kosten te beperken. In deze energiecrisis zijn zij de helden die kunnen helpen de gevolgen ervan te verzachten. Bij Resideo doen we er alles aan om de installateurs te ondersteunen zodat zij hun klanten kunnen helpen met gedegen advies. Dat vullen we aan met een reeks hoogwaardige, toonaangevende oplossingen.”

Voor meer informatie over de campagne ‘Elke crisis heeft een held nodig. Installateur. Dit is jouw tijd.’ van Resideo: bezoek onze website resideo.com.

[1] Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Resideo door OnePoll in juni 2022, onder 1.000 huiseigenaren wonend in VK, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk. 2In België en Nederland waren er samen 919 geënquêteerden. In België en Nederland waren er samen 919 geënquêteerden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details