NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Slimme verlichting voor iconische toren
Plug-and-play bekabelingssystemen zijn zeer gegeerd. Ook in de Manhattan-toren werd voor deze oplossing gekozen.

Slimme verlichting voor iconische toren

De voorwaarde om van deze troeven te genieten? Een gereputeerde specialist inschakelen. Zoals WAGO BeLux, dat met Manhattan opnieuw een mooi project aan zijn uitgebreide referentielijst kan toevoegen.

Met meer dan negenduizend werknemers wereldwijd is het Duitse WAGO een van de topspelers in de markt van interconnectie en automatisering. “Er zijn weinig grote gebouwen of infrastructuurprojecten waar niets van WAGO te vinden is”, vertelt Philippe Kygnée, B.U. manager Building Technologies van de BeLux-dochteronderneming. “Vooral ons flexibel automatisatieplatform met open protocollen in combinatie met de intuï­tieve applicaties die we zelf ontwikkelen en de bij­horende plug-and-play bekabelingssystemen liggen erg goed in de markt.”

Optimaal comfort, minimaal verbruik

In de Manhattan-toren werd in de eerste plaats een beroep op WAGO gedaan voor de implementatie van een intelligent verlichtingssysteem. “De verlichting wordt aangestuurd op basis van een gestandaardiseerd DALI-protocol”, vertelt ­Philippe Kygnee. “Hierdoor kan de configuratie van de verschillende plateaus worden aan­gepast aan de huurderswensen. Een tweede troef is dat de sturing de verlichting afstemt op de gemeten lichtintensiteit en de detectie van aanwezigen. Op die manier ontstaat een optimaal comfort voor de gebouwgebruikers, terwijl het verbruik wordt geminimaliseerd. Lampen schakelen zichzelf immers uit als er geen licht nodig is. In dit project stonden we eveneens in voor een plug-and-play bekabeling van de verlichtings­armaturen. Een slimme keuze van de bouwheer, want het is dé manier om een foutvrije installatie te ver-krijgen en nadien gemakkelijk sensoren en/of lampen toe te voegen. Tot slot waren we eveneens verantwoordelijk voor de plaatsing van sensoren om het energieverbruik in kaart te brengen. Want meten is weten!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details