Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Verlichting

Slimme verlichting voor iconische toren

foto magazine_wago winsta kopiëren
Plug-and-play bekabelingssystemen zijn zeer gegeerd. Ook in de Manhattan-toren werd voor deze oplossing gekozen.

Tekst | Els Jonckheere

Beeld | Wago

6 mei 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De voorwaarde om van deze troeven te genieten? Een gereputeerde specialist inschakelen. Zoals WAGO BeLux, dat met Manhattan opnieuw een mooi project aan zijn uitgebreide referentielijst kan toevoegen.

Met meer dan negenduizend werknemers wereldwijd is het Duitse WAGO een van de topspelers in de markt van interconnectie en automatisering. “Er zijn weinig grote gebouwen of infrastructuurprojecten waar niets van WAGO te vinden is”, vertelt Philippe Kygnée, B.U. manager Building Technologies van de BeLux-dochteronderneming. “Vooral ons flexibel automatisatieplatform met open protocollen in combinatie met de intuï­tieve applicaties die we zelf ontwikkelen en de bij­horende plug-and-play bekabelingssystemen liggen erg goed in de markt.”

Optimaal comfort, minimaal verbruik

In de Manhattan-toren werd in de eerste plaats een beroep op WAGO gedaan voor de implementatie van een intelligent verlichtingssysteem. “De verlichting wordt aangestuurd op basis van een gestandaardiseerd DALI-protocol”, vertelt ­Philippe Kygnee. “Hierdoor kan de configuratie van de verschillende plateaus worden aan­gepast aan de huurderswensen. Een tweede troef is dat de sturing de verlichting afstemt op de gemeten lichtintensiteit en de detectie van aanwezigen. Op die manier ontstaat een optimaal comfort voor de gebouwgebruikers, terwijl het verbruik wordt geminimaliseerd. Lampen schakelen zichzelf immers uit als er geen licht nodig is. In dit project stonden we eveneens in voor een plug-and-play bekabeling van de verlichtings­armaturen. Een slimme keuze van de bouwheer, want het is dé manier om een foutvrije installatie te ver-krijgen en nadien gemakkelijk sensoren en/of lampen toe te voegen. Tot slot waren we eveneens verantwoordelijk voor de plaatsing van sensoren om het energieverbruik in kaart te brengen. Want meten is weten!”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details